FONTOS Szép csendben félelmetes hadsereg épült fel Kelet-Európában – A NATO egyik meghatározó erejévé nőtték ki magukat
Kényszerű döntést hozott meg Joe Biden, miközben gyűlnek a feje felett a viharfelhők
Globál

Kényszerű döntést hozott meg Joe Biden, miközben gyűlnek a feje felett a viharfelhők

MTI
|
Portfolio
Koronavírussal fertőződött meg Joe Biden; az elnök lemondta szerdai kampányprogramját - közölte a Fehér Ház. Eközben az amerikai Kongresszus két házának demokrata vezetője a Demokrata Párt elnökjelölő konvenciójának elhalasztását sürgeti, Adam Schiff befolyásos demokrata képviselő pedig visszalépésre kérte Joe Bident a jelöltségtől szerdán.

Lemondta a programját az elnök

A közlemény szerint az elnök be van oltva és az ismétlővakcinát is megkapta, ezért tünetei enyhék, de hazautazik Delaware állambeli otthonába, ahol karanténba vonul. Ez alatt az idő alatt is ellátja hivatali teendőit, a Fehér Ház pedig rendszeres tájékoztatást ad az elnök állapotáról - közölte elnöki hivatal szóvivője.

Kevin O'Connor az elnök orvosa arról számolt be, hogy Joe Biden szerdán többi között általános rossz közérzetre, valamint köhögésre és felső légúti tünetekre panaszkodott, ami után elvégezték a tesztet. Hozzátette, hogy megkezdték a gyógyszeres kezelést is.

Joe Biden Nevada állambeli kampányútját szakította meg miután a COVID-19-teszt pozitív lett.

Az újraválasztásáért induló elnök helyi idő szerint szerda délután a latin-amerikai származásúak fontos szervezete, az Unidos gyűlésén tartott volna beszédet Las Vegasban. Az eseményt lemondták.

Gyűlnek a viharfelhők Biden feje felett

A szenátus többségi vezetője, Chuck Schumer szenátor és a képviselőházban kisebbségben politizáló demokratákat vezető Hakeem Jeffries képviselő szerdán egyeztetett, ami után azt javasolták, hogy Joe Biden elnökjelöltsége körül felmerült kérdések miatt halasszák el a jelölést véglegesítendő elnökjelölő konvenciót. Ezt az eredeti tervek szerint augusztus 19-22. között tartanák Chicagóban.

A Demokrata Párt vezetése szerdán azt is közölte, hogy változatlanul virtuális szavazást tart szükségesnek, hogy előre hozzák és már augusztus elején véglegessé és hivatalossá tegyék Joe Biden jelöltségét. Ennek pontos időpontjáról és részleteiről egyeztetést kezdeményeztek a párt szabályalkotó bizottságával. A javaslat szerint a távszavazást augusztus 1-7. között kellene megtartani. 

Ahogyan arról beszámoltunk, az elnökjelöltségtől való visszalépésre kérte szerdán Joe Bident a befolyásos kongresszusi képviselő, Adam Schiff, aki novemberben szenátusi székért indul a választáson.

A kaliforniai politikus közleményt adott ki, amelyben kétségeit hangoztatta afelett, hogy Joe Biden képes-e legyőzni Donald Trumpot novemberben.

A demokraták progresszív szárnyához sorolt politikus a közleményben úgy fogalmazott, hogy egy második Trump-elnökség aláásná az amerikai demokrácia alapjait. Egyben azt a meggyőződését hangoztatta, hogy Joe Bidennek ideje lenne átadnia a fáklyát, és politikai örökségének megőrzése érdekében hagyni, hogy mások legyőzzék Donald Trumpot a közelgő választáson.

Egy esetben gondolná át a visszalépést

Joe Biden elnök kedden Las Vegasban a BET Newsnak adott interjút, amely során megkérdezték tőle, hogy van-e bármi, ami miatt újraértékelné, hogy versenyben marad-e a következő elnökválasztáson elnökjelöltként.

Biden úgy fogalmazott, hogy akkor értékelné újra, versenyben maradjon-e az elnöki székért,

HA EGY ORVOS KÖZÖLNÉ VELE, HOGY OLYAN EGÉSZSÉGÜGYI ÁLLAPOTBAN VAN, AMELY EZT SZÜKSÉGESSÉ TESZI.

A címlapkép illusztráció. Fotó: Joe Biden 2024. május 3-án a Fehér Ház déli oldalánál. Címlapkép forrása: Kent Nishimura/Getty Images

Kiszámoló

Hogy kerüld el a tranzakciós adót?

A kormánynak annyi a fantáziája, mint egy betonbékának. Ha pénz kell az összeomlott költségvetés foltozgatásához, akkor főleg a bankokat és a biztosítókat nyúzza, egyre jobban. (Akár rend

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Von der Leyen botránya pont egy nappal a sorsdöntő szavazása előtt kapott új erőre
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Ez is érdekelhet
Lengyel katonák Tusk Scholz