Hát itt meg mi folyik? Rakétákkal és drónokkal csaptak le nyugati hajókra, komoly károkat okoztak ezzel Oroszországnak
Globál

Hát itt meg mi folyik? Rakétákkal és drónokkal csaptak le nyugati hajókra, komoly károkat okoztak ezzel Oroszországnak

Portfolio
A közösségi médiába kerültek fel azok a felvételek, amelyen állítólag egy orosz olajat szállító tankerhajó kilövése látható. Egy másik, hasonlóan orosz árut szállító hajót is támadás ért. Az akciót a jemeni húszi fegyveresek hajtották végre drónok és ballisztikus rakéták segítségével.

A jemeni húszik nemrégiben közzétették legújabb „sikerükről” készült felvételeiket, amelyen a Chios Lion tartályhajó elleni támadás látható.

Az oroszországi Tuapszéból nyersolajat szállító Chios Lion-t tengeri drón rongálta meg. A hajó lokációs adatai szerint a tanker július 2-án indult el Oroszországból, és július 11-én hajózott be a Vörös-tengerre, mintegy 100 ezer tonna kőolajat szállítva Ázsiába. A Vörös-tengeren való áthaladásáról ugyan nem állnak rendelkezésre adatok, de a július 15-i támadás időzítése és megerősített helyszíne, összhangban van azzal a sebességgel és iránnyal, amelyben a tartályhajó haladt – áll a BBC elemzésében.

A tanker libériai lobogó alatt közlekedett, alapvetően pedig a Marshall-szigetek tulajdonában áll, valószínűleg ez "tévesztette" meg a húszikat, akik igyekeznek minél több izraeli, vagy Izraellel szövetségesi viszonyban lévő állam hajóját elsüllyeszteni.

A hajó a támadást követően visszafordult, hogy felmérje a károkat és kivizsgálja a lehetséges olajszennyezést.

A másik tűz alá vett tanker a Tamanból Sanghajba tartó, növényi olajat szállító Bentley I tartályhajó volt, amely izraeli tulajdonban áll, és panamai lobogó alatt hajózott. A hajót hasonlóan tengeri drónokkal, illetve ballisztikus rakétával is célba vették.

Erről a támadásról azonban nem készült felvétel, a jelentést közzétevő amerikai parancsnokság pedig nem számolt be találatról.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Portfolio

Kasza Elliott-tal

Eladások

Augusztus közepén pénzre lesz szükségem, és ehhez el kell adnom pár részvényt. Egy éve is volt egy hasonló dilemám, akkor veszteséggel szálltam ki több papírból, de idén más a tervem.Van

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Váratlanul blokkolták az ukránok Magyarország olajimportjának nagy részét!
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
orbán viktor