Biden már a hét végéig meghozza súlyos döntését?
Globál

Biden már a hét végéig meghozza súlyos döntését?

Portfolio
A Fehér Házban egyre nagyobb a feszültség, miután Nancy Pelosi volt képviselőházi elnök állítólag támogatta Adam Schiff képviselő felhívását, hogy Joe Biden lépjen vissza az amerikai elnökválasztási versenyből. Egy magas rangú fehér házi forrás szerint Pelosi közölte Bidennel, hogy nem nyerheti meg a november 5-i választást. Eközben az Axios azt írja, hogy vezető demokrata politikusok gondolják már úgy, hogy a jelenlegi elnök visszalép a versenyfutásból. A helyzetet így lehet most jellemezni: már nem az a kérdés, hogy visszalép-e, hanem hogy mikor jelenti be.

Adam Schiff szerdán kiadott közleményében "komoly aggályokat" fogalmazott meg Biden esélyeivel kapcsolatban. A demokrata képviselő szerint kérdéses, hogy az elnök képes lesz-e legyőzni Donald Trumpot, aki a republikánusok várhatóan jelöltje lesz.

Nancy mindenre rábólintott. Ő nem hibázik. Schiff nem lépne az ő jóváhagyása nélkül

- mondta a névtelenséget kérő forrás.

Pelosi és Schiff mindketten kaliforniai körzeteket képviselnek a képviselőházban, és évtizedek óta meghatározó szereplői a washingtoni politikának. A Fehér Ház és Pelosi hivatala egyelőre nem reagáltak a Reuters megkeresésére.

A demokraták között is egyre többen vannak olyanok, akik arra szólítják fel Bident, hogy álljon félre a versenyből. Az aggodalmak főként Biden életkorával (81 év) és jelenlegi közvélemény-kutatási eredményekkel kapcsolatosak.

Egy demokrata tanácsadó szerint Pelosi fő célja mindig is az volt, hogy biztosítsa pártja többségét a képviselőházban.

Biden kampányában továbbra is kitartanak amellett, hogy van út a győzelemhez. Kamala Harris alelnök esetleges jelöltsége is szóba került már mint alternatíva.

Közben az Axios-nak név nélkül nyilatkozó demokrata politikusok azt mondták, hogy a párt kongresszusi vezetőinek és közeli barátok nyomása egyre fokozódik, ami alapján

egyre biztosabb, hogy Joe Biden a hétvégéig eldönti, kiszáll az elnökjelölti versenyből.

Már a Bidenhez közelálló politikusok, támogatók is úgy vélik a portál szerint, hogy Biden nem tud nyerni, nem tudja megváltoztatni a koráról és éleselméjűségéről alkotott közfelfogást, és nem tud kongresszusi többséget biztosítani. A lap úgy értékeli, hogy pánikszerű nyomásgyakorlási kampány dübörög Biden ellen, könyörtelenül - és összehangoltan.

Egyre többször hallja a portál, hogy Biden vezető tanácsadói, köztük azok is, akik eredetileg arra biztatták, hogy a június 27-i katasztrofális vita után harcoljon tovább, azt mondják, hogy már nem az a kérdés, hogy visszalép-e, hanem hogy mikor.

Címlapkép: Joe Biden amerikai elnök televíziós üzenetet intéz a nemzethez a Donald Trump volt elnök ellen elkövetett merénylettel kapcsolatban a washingtoni Fehér Ház Ovális irodájából 2024. július 14-én. Forrása: MTI/EPA/The New York Times pool/Erin Schaff

Kasza Elliott-tal

Eladások

Augusztus közepén pénzre lesz szükségem, és ehhez el kell adnom pár részvényt. Egy éve is volt egy hasonló dilemám, akkor veszteséggel szálltam ki több papírból, de idén más a tervem.Van

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Váratlanul blokkolták az ukránok Magyarország olajimportjának nagy részét!
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Ez is érdekelhet
orbán viktor