A demokraták vezetői a szemébe mondták Joe Bidennek: nincs esélye a győzelemre
Globál

A demokraták vezetői a szemébe mondták Joe Bidennek: nincs esélye a győzelemre

Portfolio
Összeomlóban van Joe Biden támogatottsága a saját pártjának elöljárói körében. Sajtóértesülések alapján Nancy Pelosi korábbi házelnök, utódja, a demokraták képviselőházi vezetője, Hakeem Jeffries és Chuck Schumer, a párt szenátusi első embere is jelezte az amerikai elnöknek, hogy nem hisznek novemberi győzelmében. A CNN arról ír, hogy Pelosi négyszemközt azt fejtette ki Bidennek, hogy emiatt a demokraták a képviselőházi többség visszaszerzését is elbukhatják.

Nancy Pelosi, a demokraták korábbi képviselőházi vezetője és házelnöke bizalmasan azt közölte Joe Biden elnökkel egy nemrégiben folytatott beszélgetés során, hogy a felmérések azt mutatják, az elnök nem fogja tudni legyőzni Donald Trumpot. Pelosi azt is kihangsúlyozta, hogy

Biden ezáltal a képviselőházi demokraták győzelmi esélyeit is jócskán veszélybe sodorhatja

- állítja négy, a beszélgetésről tájékoztatott forrás.

Az elnök azzal vágott vissza erre, hogy ő látott olyan közvélemény-kutatásokat, amelyek a győzelmét jelzik előre. Miután Biden saját igazát védte, Pelosi megkérte Mike Donilont, Biden régi tanácsadóját, hogy a vonalba lépve átbeszéljék az adatokat.

Ez a telefonbeszélgetés lehetett a második ismert egyeztetés a kaliforniai törvényhozó és Biden között a június 27-i vita óta. A mostani beszélgetés pontos időpontja nem volt egyértelmű, az egyik forrás szerint a múlt héten történt. Azt egyik forrás sem jelezte, hogy Pelosi a visszalépésre kérte volna Bident.

Nem úgy, mint Chuck Schumer.

Az ABC forrásai szerint a szenátusi vezető szombati egyeztetésük során azt fejtette ki Bidennek,

az lenne a legjobb, ha kiszállna a 2024-es elnökválasztási versenyből.

Amikor erről kérdezték, Schumer szóvivője csak annyit mondott, hogy

a frakciója véleményét adta át.

Később a Schumer sajtótitkára – egyértelmű cáfolat nélkül – hozzátette: "Hacsak az ABC forrása nem Chuck Schumer vagy Joe Biden elnök, a tudósítás üres spekuláció. Schumer frakcióvezető szombaton közvetlenül Biden elnöknek közvetítette frakciója véleményét."

Az ABC News egyik forrása arról is beszámolt, hogy Hakeem Jeffries, a képviselőház demokrata első embere is hasonló véleményt fogalmazott meg Bidennek a múlt heti találkozójuk alkalmával.

Címlapkép: Nancy Pelosi akkori házelnök és Chuck Schumer szenátusi vezető televíziós választ adnak Donald Trump akkori elnök határbiztonságról szóló országos beszédére az amerikai Capitoliumban 2019. január 8-án Washingtonban. Címlapkép forrása: Getty Images

Kasza Elliott-tal

Eladások

Augusztus közepén pénzre lesz szükségem, és ehhez el kell adnom pár részvényt. Egy éve is volt egy hasonló dilemám, akkor veszteséggel szálltam ki több papírból, de idén más a tervem.Van

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Von der Leyen botránya pont egy nappal a sorsdöntő szavazása előtt kapott új erőre
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Ez is érdekelhet
ukrán katonai kiképzés a frontvonal közelében