FONTOS Így töri derékba emberek nyaralását a világ legnépszerűbb popsztárja
Korábbi riválisai is hitet tettek Donald Trump mellett, egyikőjüket mégis kifütyülték
Globál

Korábbi riválisai is hitet tettek Donald Trump mellett, egyikőjüket mégis kifütyülték

Portfolio
Második napjához ért a republikánusok Milwaukee-ban megrendezett jelölőgyűlése, mely keddi napján többek közt Nikki Haley és Ron DeSantis is felszólaltak. Színpadra lépésekor egyesek füttykoncerttel üdvözölték Haley-t, aki Trump utolsóként talpon maradt előválasztási ellenfeleként pár hónappal ezelőtt még élesen bírálta a volt elnököt. A volt ENSZ-nagykövet ezúttal "határozott támogatásáról" biztosította Trumpot - írja a Politico.

Ron DeSantis floridai kormányzót, aki az előválasztási versenyből januárban szállt ki, kitörő örömmel fogadta a közönség. DeSantis arra biztatta a jelölőgyűlésen résztvevőket,

Tegyük az Egyesült Államok 45. elnökét az Egyesült Államok 47. elnökévé!

"Trump volt elnök felkért, hogy az egység nevében beszéljek ezen a konvención" - indította beszédét Nikki Haley volt ENSZ-nagykövet.

Azzal is kezdem, hogy egy dolgot teljesen világossá teszek: határozottan támogatom Donald Trumpot

- folytatta. Haley emellett a hivatalban lévő demokrata, Joe Biden alelnökét, Kamala Harrist is kritizálta, akit az elnök a ciklusa elején a bevándorlás mérséklésével bízott meg:

Hadd emlékeztessek: Kamalának egy munkája volt. Egyetlen. És az az volt, hogy rendbe hozza a határt. Most képzeljék el, hogy az egész országért felel.

A Politico megjegyzi, hogy "Haley nem volt mindig ilyen nagylelkű" Trump felé, ugyanis márciusban, amikor a volt dél-karolinai kormányzó felfüggesztette az előválasztási kampányát, még úgy nyilatkozott:

"Donald Trumptól függ, elnyeri-e azok szavazatát a párton belül és azon túl, akik eddig nem támogatták."

Haley a korábbi szóváltásaikra reflektálva tegnap kijelentette:

Nem kell 100 százalékban egyetérteni Trumppal ahhoz, hogy rá szavazzunk

- mondta a volt ENSZ-nagykövet, majd a saját példáját említette: "Higgyék el nekem. Nem mindig értettem egyet Trump elnökkel. De gyakrabban értettünk egyet, mint ahányszor nem."

Haley viszont óvatos kritikát is megfogalmazott az őt legyőző volt elnökkel és a republikánusokkal szemben.

Mint mondta, "nemcsak egységes pártnak kell lennünk, hanem bővítenünk is kell azt", mivel "erősebbek vagyunk, ha embereket fogadunk be a pártunkba, ha különböző hátterekkel és tapasztalatokkal rendelkezünk."

A volt kormányzó az előválasztási kampány során Trumppal szembeszállva még úgy fogalmazott, hogy nem hajlandó "csókot adni a gyűrűre", hiszen Amerikában nem "felkenik a királyokat", és nem egy "szovjet típusú" választási rendszer van érvényben.

Sokan ugyanazok közül a politikusok közül, akik most nyilvánosan felkarolják Trumpot, magánemberként rettegnek tőle. Tudják, hogy milyen katasztrófa volt és lesz a pártunk számára. Csak túlságosan félnek ezt hangosan kimondani

- nyilatkozta akkoriban Haley Trumpról. Februárban Trump válaszul azt javasolta Haley-nek, hogy váltson pártot, ha már "a demokraták pénzelik és támogatják", illetve egyik szóvivője azt posztolta a volt ENSZ-nagykövetről, hogy

Térdre borulva fog s---et csókolni, amikor feladja, ahogy mindig tenni szokta.

Címlapkép: Nikki Haley volt ENSZ-nagykövet és republikánus elnökjelölt-aspiráns a színpadon a republikánus nemzeti konvenció második napján 2024. július 16-án a wisconsini Milwaukee-ban. forrása: Chip Somodevilla/Getty Images

Kiszámoló

Hogy kerüld el a tranzakciós adót?

A kormánynak annyi a fantáziája, mint egy betonbékának. Ha pénz kell az összeomlott költségvetés foltozgatásához, akkor főleg a bankokat és a biztosítókat nyúzza, egyre jobban. (Akár rend

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ez aztán a meglepetés! Erre még a kormány sem számított
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Ez is érdekelhet
legfelsobb birosag