Újabb ország csatlakozott az Európai Ügyészséghez
Globál

Újabb ország csatlakozott az Európai Ügyészséghez

MTI
|
Portfolio
Az Európai Bizottság kedden jóváhagyta Svédország csatlakozását az Európai Ügyészséghez (EPPO) - jelentette be a testület közleményben. Ezzel Magyarország mellett már csak két kimaradó ország lesz az EU-ban.

A tájékoztatás szerint Svédország ezzel hivatalosan szerdán csatlakozik az EPPO-hoz, amely várhatóan ősszel, 20 nappal az illetékes ügyész svédországi kinevezése után kezdi meg működését a skandináv országban.

Vera Jourová, az Európai Bizottság átláthatóságért és értékekért felelős biztosa üdvözölte a csatlakozást, kiemelve, hogy "a határokon átívelő kihívásokat csak közös együttműködéssel lehet kezelni".

"Mindenki érdeke, hogy az EU golyóállóvá váljon a korrupcióval és a csalással szemben" - fogalmazott, hozzátéve: "egyetlen eurót sem lehet bűnözők kezére juttatni".

Didier Reynders igazságügyi biztos fontos fejleménynek nevezte a csatlakozást és rámutatott arra, hogy 24 tagország részvételével az európai főügyész szerepe tovább erősödik.Svédország hivatalosan június elején jelezte csatlakozási szándékát az EPPO-hoz.

Jelenleg Dánia, Írország és Magyarország nem tagja csupán az Európai Ügyészségnek.

Címlapkép forrása: Portfolio

Kiszámoló

Hogy kerüld el a tranzakciós adót?

A kormánynak annyi a fantáziája, mint egy betonbékának. Ha pénz kell az összeomlott költségvetés foltozgatásához, akkor főleg a bankokat és a biztosítókat nyúzza, egyre jobban. (Akár rend

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ez aztán a meglepetés! Erre még a kormány sem számított
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
európai parlament, ep, ep-választás