Hivatalossá vált Donald Trump elnökjelöltsége: a volt elnök először jelent meg a szombati támadás óta
Globál

Hivatalossá vált Donald Trump elnökjelöltsége: a volt elnök először jelent meg a szombati támadás óta

MTI
|
Portfolio
Donald Trump volt amerikai elnök megjelent a Republikánus Párt elnökjelöltet választó gyűlésének első, hétfői napján azután, hogy szombaton merényletet követtek el ellene, amelyben könnyebb sérülést szenvedett. A korábbi elnök kötéssel a fülén érkezett a Milwaukee-ban tartott kongresszusra, ahol hívei ujjongva fogadták.

A Hill tudósítása alapján Michael Whatley, a Republikánus Nemzeti Bizottság (RNC) elnöke egy perces néma csenddel nyitotta meg a konvenciót a szombati merényletben elhunyt családapára emlékezve. Az incidens azonban nem nyomta rá a bélyegét az eseményre, amely első napja az ünneplés jegyében telt.

Donald Trump hívei az öklüket a magasba tartva üdvözölték a volt elnököt, aki a merénylet után ugyanezzel a mozdulattal hagyta el annak helyszínét. Az exelnök ezután helyet foglalt J. D. Vance, újonnan bejelentett alelnökjelöltje mellett. A gyűlésen résztvevő állami delegáltak nem sokkal ezt megelőzően

hivatalosan is döntöttek arról, hogy 2016 és 2020 után idén is Donald Trump lesz a republikánusok elnökjelöltje a novemberi választáson.

A Republikánus Párt reményeit jól jelzi, hogy Elise Stefanik New York-i képviselő az állami delegáltak Trumphoz kerülését azzal kísérte, hogy

Hisszük, hogy Donald J. Trump elnök egy nemzedék óta az első republikánus lesz, aki megnyeri New York államot.

Trump várhatóan csütörtöki beszédében fogadja el hivatalosan az elnökjelöltséget. Demokrata választási ellenfele a mostani állás szerint Joe Biden hivatalban lévő elnök lesz.

Címlapkép: Donald Trump volt amerikai elnök és J.D. Vance ohiói szenátor, a republikánusok alelnökjelöltje a republikánus nemzeti konvención Milwaukee-ban, Wisconsin államban 2024. július 15-én, hétfőn. Címlapkép forrása: Al Drago/Bloomberg via Getty Images

Holdblog

Lelassult a globális vagyon növekedése

Eléggé lelassult a globális vagyon növekedése az elmúlt évtizedben. A UBS nemrég publikált Global Wealth Report 2024 című jelentése szerint míg 2000 és 2010 között... The post Lelassult a g

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ez aztán a meglepetés! Erre még a kormány sem számított
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Ez is érdekelhet
ukrajna tank