Egyre jobban aggódik Amerika: az oroszok elárulhatják Kínának az amerikai fegyverek gyenge pontjait
Globál

Egyre jobban aggódik Amerika: az oroszok elárulhatják Kínának az amerikai fegyverek gyenge pontjait

Portfolio
Egy kétpárti amerikai kongresszusi bizottság hétfőn felszólította a Fehér Házat, hogy hozzon nyilvánosságra részleteket arról, Oroszország megosztotta-e Kínával az ukrajnai hadszíntéren használt amerikai fegyverek legyőzésének módjára vonatkozó ismereteit – írja exkluzív anyagában a Reuters.

A Reuters által látott, Jake Sullivan fehér házi nemzetbiztonsági tanácsadónak címzett levélben a képviselőház Kínával foglalkozó különbizottsága arra figyelmeztetett, hogy az egyes amerikai fegyverrendszereket aláásó orosz harctéri adaptációk valószínűleg elterjednek Kínában. Ez magában foglalja az amerikai precíziós lőszerekkel kapcsolatos orosz elektronikai hadviselési ellenintézkedéseket is.

Számolnunk kell azzal, és valóban azzal a feltételezéssel kell dolgoznunk, hogy Oroszország az amerikai és szövetséges fegyverrendszerek sebezhetőségéről vagy ellenszereiről szóló információkat továbbítja a Kínai Népköztársaságnak

– írta a bizottság republikánus elnöke, John Moolenaar és a rangidős demokrata Raja Krishnamoorthi.

A törvényhozók idézték a média és agytrösztök jelentéseit az orosz hadiipar kínai támogatásáról és az "orosz adaptáció riasztó szintjéről", amely aláásta több, meg nem nevezett amerikai fegyverrendszer hatékonyságát.

Arra kérték Sullivant, hogy állapítsa meg, mennyire képes Oroszország az Ukrajnába telepített amerikai fegyverek hatékonyságát csökkenteni és a fegyvereket elhárítani, valamint azt is, hogy Moszkva milyen mértékben osztotta meg a tanulságokat Kínával. Továbbá kíváncsiak voltak arra is, milyen kínai katonai erőfeszítések történtek az orosz katonai innovációk lemásolására.

Címlapkép: HIMARS amerikai rakéta-sorozatvető rendszer Ukrajnában. Forrás: Serhii Mykhalchuk/Global Images Ukraine via Getty Images

Holdblog

Lelassult a globális vagyon növekedése

Eléggé lelassult a globális vagyon növekedése az elmúlt évtizedben. A UBS nemrég publikált Global Wealth Report 2024 című jelentése szerint míg 2000 és 2010 között... The post Lelassult a g

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ez aztán a meglepetés! Erre még a kormány sem számított
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
donald trump j.d. vance