Szupertitkos műhelyekben készül Ukrajna drón hadserege, amellyel megfordítanák a háború menetét
Globál

Szupertitkos műhelyekben készül Ukrajna drón hadserege, amellyel megfordítanák a háború menetét

Portfolio
Ukrajna új stratégiával próbálja megfordítani a háború menetét: olcsó, pilóta nélküli drónok tömegét tervezi összeszerelni, amelyek reményeik szerint hatékonyan veszik fel a harcot az orosz csapatokkal szemben, miközben saját katonáikat és civiljeiket is megmenthetik - számolt be a Sky News.

Az országban számos titkos műhely és laboratórium dolgozik ezen robothadsereg létrehozásán.

Becslések szerint országszerte mintegy 250 védelmi startup cég készíti a gyilkológépeket titkos helyszíneken, amelyek jellemzően vidéki autószerelő műhelyeknek tűnnek.

Ezek a startupok rendkívül gyorsan képesek előállítani a drónokat. Az Andrii Denysenko által vezetett UkrPrototyp például négy nap alatt képes összeszerelni egy Odyssey nevű pilóta nélküli földi járművet. Az Odyssey ára körülbelül 35 000 dollár (durván 12,6 millió forint), amely töredéke a hasonló importált modellek árának.

Egy hatalmas ország ellen harcolunk, és nekik nincsenek erőforráskorlátjaik. Megértjük, hogy nem pazarolhatunk emberéleteket

- mondta Denysenko. Hozzátette, a háború matematika.

Az Odyssey egy 800 kilogrammos jármű, amely akár 30 kilométert is képes megtenni akkumulátorának köszönhetően. Ez a drón többfunkciós, amely azt jelenti, hogy mentő- és ellátódrónként működik, de átalakítható távirányítású nehézgépfegyver hordozására vagy aknamentesítő töltetek alkalmazására is.

A beszámolóból kiderült az is, hogy Mihajlo Fedorov digitális átalakulásért felelős miniszterelnök-helyettes arra ösztönzi az ukrán polgárokat, hogy vegyenek részt ingyenes online tanfolyamokon és otthon szereljenek össze légi drónokat.

Ukrajna rendkívül ambiciózus tervet fogalmazott meg korábban, évente egymillió drónt állítanának elő, amelyek között megtalálhatóak lennének a nagy hatótávolságú drónok is.

Kiemelt CÉL OLYAN ESZKÖZÖK ELŐÁLLÍTÁSA, AMELYEKKEL KÉPES LENNE UKRAJNA CSAPÁST MÉRNI OROSZORSZÁG BELSŐ RÉSZEIRE.

Az ukrán kormány már tavaly is támogatta a haditechnikai innovációra specializálódott start-up vállalkozásokat, mintegy 2,5 millió dollárral. Az idei évben azonban még nagyobb összeggel, a korábbi tízszeresével kívánják elősegíteni ezen cégek fejlődését.

A címlapkép illusztráció. A címlapkép forrása: Yan Dobronosov/Global Images Ukraine via Getty Images

Holdblog

Lelassult a globális vagyon növekedése

Eléggé lelassult a globális vagyon növekedése az elmúlt évtizedben. A UBS nemrég publikált Global Wealth Report 2024 című jelentése szerint míg 2000 és 2010 között... The post Lelassult a g

Kiszámoló

Mindent a CSOK Pluszról

Hitelügyintéző Gáborunk új videót csinált a CSOK Pluszról, ha gondolkodtál azon, hogy igénybe vedd, akkor érdemes végignézned. Ha kérdésed van, keresd meg őt, a honlapján megtalálod a tel

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ez aztán a meglepetés! Erre még a kormány sem számított
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
fold-katasztrofa-vilagvege-valsag-klimavaltozas-klimavalsag-klimakatasztrofa-klimaapokalipszis