Csődöt mondott a titkosszolgálat a Trump elleni merényletnél
Globál

Csődöt mondott a titkosszolgálat a Trump elleni merényletnél

MTI
Csődöt mondott a biztonság a Donald Trump volt elnök elleni merényletnél a pennsylvaniai Butlerben - jelentette ki hétfőn Alejandro Mayorkas amerikai belbiztonsági miniszter.

Ilyen jellegű incidens nem történhet meg - hangoztatta Mayorkas a CNN hírtelevíziónak adott nyilatkozatában.

Amikor pedig azt mondom, hogy ilyesmi nem történhet meg, akkor egy kudarcról beszélünk

- tette hozzá arra a kérdésre válaszolva, hogy a minisztériuma ellenőrzése alá tartozó, a hivatalban levő és volt elnökök védelmét ellátó Titkosszolgálat (Secret Service) kudarcát teszi-e felelőssé azért, hogy a merénylet megtörténhetett.

Mayorkas független és alapos vizsgálatot ígért annak feltárására, hogy helyi idő szerint szombaton miként történhetett meg a merényletkísérlet Trump ellen a pennsylvaniai kampányrendezvényen. A vizsgálat eredményei alapján javaslatokat is fognak tenni jövőbeni biztonsági intézkedésekre.

A Secret Service igazgatóját, Kimberly Cheatle-t hétfőn hallgatja meg a Képviselőház belbiztonsági bizottsága az ügyben. A Titkosszolgálat tagjait egyben a Kongresszus alsóházának felügyeleti bizottsága is meghallgatja.

A merényletkísérlet komoly kérdéseket vetett fel a Kongresszusban, hogy a támadó miként juthatott fel egy közeli tetőre, ahonnan közvetlen rálátása nyílt a beszédet mondó Trumpra.

Donald Trumpra a pennsylvaniai Butlerben tartott kampánygyűlésen lőtt rá egy 20 éves férfi múlt szombaton. A merénylő több lövést is leadott a volt elnökre, aki csak könnyebben sebesült meg, a jobb fülét horzsolta egy lövedék. Egy másik ember viszont életét vesztette a támadásban, és ketten életveszélyesen megsebesültek. A támadóval a helyszínen végeztek a hatóságok.

Címlapkép forrása: Anna Moneymaker/Getty Images

Holdblog

Lelassult a globális vagyon növekedése

Eléggé lelassult a globális vagyon növekedése az elmúlt évtizedben. A UBS nemrég publikált Global Wealth Report 2024 című jelentése szerint míg 2000 és 2010 között... The post Lelassult a g

Kiszámoló

Mindent a CSOK Pluszról

Hitelügyintéző Gáborunk új videót csinált a CSOK Pluszról, ha gondolkodtál azon, hogy igénybe vedd, akkor érdemes végignézned. Ha kérdésed van, keresd meg őt, a honlapján megtalálod a tel

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ez aztán a meglepetés! Erre még a kormány sem számított
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Ez is érdekelhet
fold-katasztrofa-vilagvege-valsag-klimavaltozas-klimavalsag-klimakatasztrofa-klimaapokalipszis