Előfizetői tartalom

Ilyen „húst" még nem láttál, pedig ez lehet a jövő

Portfolio
Dél-koreai kutatók találtak egy módszert, amellyel a laboratóriumban előállított, mesterséges húsok íze megegyezhet az állati forrásból szerzett húskészítményekével. Bár a fogyasztásra egyelőre nem alkalmas termék első ránézésre inkább emlékeztet egy rózsaszín kocsonyára, a tudósok azt remélik, hogy ez az innováció forradalmasíthatja az emberek húsfogyasztását - írja a CNN.

A laboratóriumból származó húst állati sejtek tenyésztésével állítják elő, amelyeket 3D-nyomtatott struktúrákon, úgynevezett "állványzatokon" növesztenek. A módszer lehetővé teszi a sejtek szaporodását anélkül, hogy állatok nevelésére és tenyésztésére szükség lenne. A Jonsze Egyetem kutatói által készített műhús egyelőre még nem hasonlít az igazi húskészítményekre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái

Előfizetés