Orbán Viktor a Bildnek: Putyinnak világos elképzelése van róla, hogyan fog győzni
Globál

Orbán Viktor a Bildnek: Putyinnak világos elképzelése van róla, hogyan fog győzni

Portfolio
A legnagyobb német napilapnak, a Bildnek adott interjút Orbán Viktor kijevi és moszkvai útja kapcsán.

A magyar miniszterelnök a múlt hét kedden Kijevben Volodimir Zelenszkij ukrán, majd pénteken Moszkvában Vlagyimir Putyin orosz elnöknél tett látogatást. Utóbbi látogatása sok kritikát váltott ki nyugati vezetők részéről.

Orbán Viktor a Bildnek azzal indokolta a „békemisszióját”, hogy véleménye szerint a következő hónapokban a fronton romlani fog a helyzet.

Több a fegyver, és az oroszok elszántabbak. Tehát a konfrontáció energiája, a halottak száma, az áldozatok száma brutálisabb lesz, mint az előző hét hónapban

– mondta a magyar kormányfő, hozzátéve, ezért most van a megfelelő pillanat arra, hogy „a háborús politika helyett békepolitika” jöjjön.

Orbán Viktor elmondta, a morál és az érdek hajtja a „békemissziót”. A legfőbb morális érv az emberek halála, ugyanakkor Európa érdeke is szerepet játszik, a háború ugyanis nagyon rossz a földrész számára.

A béke érdekében a magyar kormányfő öt szereplővel akar beszélni: Ukrajnával, Oroszországgal, az Egyesült Államokkal, az Európai Unióval és Kínával.

Orbán Viktor szerint Európának „háborús politikája” van. Úgy véli, Európának el kell szakadnia az Egyesült Államoktól, és önálló politikát folytatnia.

A miniszterelnök ismét hangsúlyozta, hogy az orosz–ukrán konfliktusnak nem a harctéren van a megoldása, hanem a tárgyalóasztaloknál.

Orbán Viktor szerint

Vlagyimir Putyinnak világos elképzelése van arról, hogyan fog győzni, de ugyanez igaz Zelenszkijre is.

Putyin nem veszíthet, ha a katonákat, a felszerelést és a technológiát nézzük. Oroszország legyőzése nehezen elképzelhető gondolat. Annak a valószínűsége, hogy Oroszországot valóban le lehetne győzni, teljesen kiszámíthatatlan

– mondta kormányfő.

Orbán Viktor megjegyezte, mindkét államfőt megkérdezte a háborús veszteségekről, de mindkettő csak a másik oldal veszteségeiről szólt, a sajátjaiéről nem.

A magyar miniszterelnök arról is beszélt, hogy az oroszoknak más történelmünk, kultúrájuk, ösztöneik és beállítódásaik vannak. Máshogy értelmezik a szabadságot és a nemzeti szuverenitást. Orbán Viktor szerint Angela Merkel volt német kancellár tudta ezt, és ha még most is ő lenne Németország élén, Putyin nem indított volna háborút. Mivel Merkel már nincs a politikában, a magyar kormányfő most Donald Trumpba veti reményeit, akinek a visszatérése, állítása szerint, jó lenne a világpolitika számára. Trump Orbán Viktor szerint „a béke embere”.

Címlapkép forrása: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Kiszámoló

Kezdődnek a megszorítások

Lementek a választások, úgyhogy ma reggel bejelentette a kormány, hogy a hozzá nem értő, ostoba gazdaságpolitikája miatt a háborús helyzet miatt adóemelések lesznek, hogy a költségvetésen

Kasza Elliott-tal

McDonald's Corporation - elemzés

Két hónapja van a Top10-ben. Júniusban nem tudtam elemezni, mert a roic.ai valami fejlesztés miatt változtatott a letölthető adatok formátumán, azt ígérték, hogy javítják, de a végén én al

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Különadó-bejelentést tett a kormány - Minden, amit tudni kell az új védelmi hozzájárulásról
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Kilőtt ukrán tank