Súlyos csapást mértek az oroszok Ukrajnára
Globál

Súlyos csapást mértek az oroszok Ukrajnára

MTI
További részletek derültek ki arról az éjszakai támadásról, amely során Szumi megye energetikai hálózatát támadták Sahid típusú orosz kamikaze drónok - jelentette az ukrán regionális katonai vezetés.

Az Ukrajinszka Pravda helyi hírportál szerint Szumi városában részlegesen megszakadt az áram- és ivóvízszolgáltatás. A helyi hatóságok szerint százezernél is több háztartás maradt áram nélkül.

A Ria Novosztyi orosz hírügynökség egy helyi "földalatti mozgalom" vezetőjére hivatkozva közölte, hogy egy rakétákat gyártó üzemet ért orosz támadás a városban.

A kelet-ukrajnai Donyeck megyében összesen 11 civil vesztette életét és 46-an megsebesültek orosz csapásokban szombatra virradóra. A megye nyugati részében, a Pokrovszk mellett fekvő Szelidove települését legkevesebb két irányított bomba találta el, öt ember életét oltva ki - ismertette Vagyim Filacskin kormányzó a Telegramon.

Hozzátette, hogy a településen legalább további nyolc ember megsebesült. Minden város és falu a donyecki régióban ellenséges támadások folyamatos veszélyének van kitéve - hangsúlyozta Filacskin, akit az Interfax-Ukrajina hírügynökség idézett. Hozzátette, hogy a bombatámadás vállalati területet ért.

Filacskin szerint több lakóépületben, üzletben és járműben, illetve egy üzemben különböző fokú károk keletkeztek. A kormányzó szerint további három civil Csasziv Jar városában vesztette életét. Egy ukrán katonai szóvivő szerint a stratégiai jelentőségű város egyik külső kerületét fel kellett adniuk az ukrán erőknek.

Az ukrán vezérkar szerint Pokrovszk térségében az elmúlt egy napban legkevesebb 45 összecsapás volt. Szombatra virradóra összesen hat rakéta és 55 légicsapást számoltak több mint hetven siklóbomba bevetésével.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Kasza Elliott-tal

McDonald's Corporation - elemzés

Két hónapja van a Top10-ben. Júniusban nem tudtam elemezni, mert a roic.ai valami fejlesztés miatt változtatott a letölthető adatok formátumán, azt ígérték, hogy javítják, de a végén én al

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kiderült: Magyarország történelmi méretű segítséget nyújt Ukrajnának
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
Toreck Ukrajna