Amerikai elnökválasztás: újabb felszólítást kapott Biden
Globál

Amerikai elnökválasztás: újabb felszólítást kapott Biden

MTI
Újabb demokrata párti kongresszusi képviselő szólította fel szombaton Joe Biden amerikai elnököt arra, hogy lépjen vissza az elnökjelöltségtől.

Angie Craig, Minnesota állam demokrata párti kongresszusi tagja közleményében azt írta, hogy "Biden elnök jó ember, és elismeri egész életében tett szolgálatát, de úgy hiszi, hogy félre kellene állnia a vezetők következő generációjának javára".     

A Kongresszus 211 demokrata párti tagja közül eddig a nyilvánosság előtt öten szólították fel Joe Bident arra, hogy mondjon le az elnökjelöltségről.     

Hakeem Jeffries, a demokrata párti képviselőcsoport vezetője vasárnapra egyeztetést kezdeményezett pártja magas rangú kongresszusi tagjaival.     

A képviselőház a július 4-i nemzeti ünnep miatt ezen a héten szünetet tartott, és a jövő héten tartanak ismét törvényhozási ülést.     

Joe Biden támogatására ugyanakkor kampánykörutat folytat Gavin Newsom kaliforniai kormányzó, aki szombaton Pennsylvania államban találkozott demokrata párti választókkal, hogy Joe Biden elnöki alkalmasságáról biztosítsa őket. Szintén Biden elnökjelöltsége melletti kiállását hangoztatta többször Kamala Harris alelnök is. Mindkét politikust esélyesként emlegeti a jelöltségre az amerikai média arra az esetre, ha Joe Biden mégis úgy döntene, visszalép a versenytől.       

Az elnök pénteken az ABC News országos televíziónak adott, fő műsoridőben sugárzott, előre rögzített interjúban megerősítette, hogy nem szándékozik visszalépni. Úgy fogalmazott, hogy egyedül a "mindenható Isten" bírhatja rá arra, hogy kiszálljon a versenyből, amelyet Donald Trumppal vív.     

A Demokrata Párt köréből érkező, visszalépését sürgető hangokra úgy reagált, hogy hallja őket, de véleménye szerint ezek nem a túlnyomó többséget képviselik.   

A Donald Trump előnyének növekedését mutató közvélemény-kutatási eredményekre vonatkozó kérdésre az elnök úgy reagált, hogy úgy tudja, azok fej fej melletti állást mutatnak. Arra az adatra, amely szerint az elnöki munkáját az amerikaiak csupán 36 százaléka fogadja el, Biden azt mondta, nem hisz ennek az eredménynek, és a saját belső felméréseik mást mutatnak.     

Az ABC News-nak adott interjú Joe Biden első televíziós szereplése volt a június 27-i elnökjelölti vita óta, amelyen saját bevallása szerint is rosszul teljesített. A szereplést komoly figyelem övezte.

A Fehér Ház az elnökjelölti vitán mutatott teljesítményének ellensúlyozására több, előre nem tervezett interjút iktatott be Biden programjába.     

David Axelrod, korábbi demokrata párti elnöki tanácsadó az ABC News-nak adott interjúra reagálva szombaton a CNN hírtelevízióban úgy fogalmazott, hogy az elnököt szembesíteni kellene a Donald Trumppal szembeni helyzetét mutató közvélemény-kutatások valóságával.     

Szintén a CNN hírtelevízióban szombaton arról nyilatkozott Andrea Lawful-Sanders rádiós újságíró Philadelphiából, aki szerdán készített az elnökkel interjút, hogy a Fehér Ház részéről előre eljuttatták a kérdéseket hozzá "elfogadásra".

Címlapkép forrása: MTI Fotó/Giuseppe Lami

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kiderült: Magyarország történelmi méretű segítséget nyújt Ukrajnának
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
Toreck Ukrajna