Több mint 200 rakétát lőtt ki Izraelre a Hezbollah, miután megölték egy parancsnokát
Globál

Több mint 200 rakétát lőtt ki Izraelre a Hezbollah, miután megölték egy parancsnokát

Portfolio
A libanoni-izraeli határ mentén ismét fellángoltak az ellenségeskedések. A Hezbollah bejelentette, hogy több mint 200 rakétát lőtt ki izraeli katonai objektumokra, válaszul egyik magas rangú parancsnokának meggyilkolására - tudósított a CNN.

Muhammed Neamah Nasert, a Hezbollah Aziz egységének parancsnokát szerdán likvidálták - közölte az Izraeli Védelmi Erők (IDF). Nasert terrortámadások irányításával vádolták, amelyek a Hamász október 7-i gázai támadásai előtt és után történtek. Az IDF úgy jellemezte őt, mint Sami Taleb Abdullah megfelelőjét, akinek múlt havi megölése szintén megtorló csapások hullámát váltotta ki.

Ők ketten voltak a Hezbollah két legjelentősebb terroristái Dél-Libanonban

- állította az IDF.

A gyilkosságra válaszul a Hezbollah csütörtökön közölte, hogy több mint 200 különböző típusú rakétát lőtt ki izraeli célpontokra. Az izraeli hadsereg szerint sikerült elfogniuk néhány ilyen rakétát és drónokat is. A lehulló repeszek következtében azonban több helyen tűz keletkezett.

Az IDF válaszul repülőgépekkel csapást mért a Hezbollah-ra Dél-Libanonban szerda este. Az izraeli hadsereg közlése szerint egy katonai építményt és három "terrorista infrastruktúra-helyszínt" támadtak meg. A Hezbollah csütörtökön jelentette be, hogy egyik harcosuk életét vesztette ezekben a támadásokban.

Naszer halála csak az egyik epizódja annak az erősödő konfliktusnak, amely az október 7-i támadások óta zajlik az izraeli-libanoni határ mentén. Az Izrael és az Irán által támogatott Hezbollah közötti határon átnyúló tűzharc szinte mindennapos jelenséggé vált a gázai háború kezdete óta.

A Hezbollah az egyik legjelentősebb félkatonai erő a Közel-Keleten, több tízezer harcossal és hatalmas rakétaarzenállal rendelkezik. A csoport kijelentette, hogy jelenlegi harcaik Izraellel a gázai palesztinok támogatását szolgálják.

A Reuters adatai szerint a libanoni izraeli támadásokban eddig több mint 300 Hezbollah-harcos és mintegy 90 civil vesztette életét. Eközben Izrael szerint Libanonból indított támadások 18 katonát és 10 civilt öltek meg.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Valamit tervez a kormány - Mi lesz az OTP-vel?
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
UR-77 Meteorite