Feladja a küzdelmet Joe Biden? – Határozott válasz érkezett az elnöktől
Globál

Feladja a küzdelmet Joe Biden? – Határozott válasz érkezett az elnöktől

Portfolio
Joe Biden amerikai elnök tegnap támogatóinak küldött levelében határozottan kijelentette, folytatja a 2024-es újraválasztási kampányát, annak dacára, hogy egyre nagyobb spekuláció övezi az esetleges visszalépését a demokrata jelöltségtől. Az elnök és pártja hangulatáról eltérő képest festenek le a nyilvános nyilatkozatok és a szivárogtatások.

A New York Times tudósítása szerint Joe Biden amerikai elnök úgy fogalmazott két közeli szövetségesének, hogy az elkövetkező napok döntő fontosságúak lehetnek jelöltsége jövőjét illetően, ami azon múlhat, hogy a múlt heti vitán nyújtott katasztrofális teljesítménye után sikerül-e meggyőznie a szavazókat az alkalmasságáról. Az elnök pénteken az ABC tévécsatornának fog exkluzív interjút adni.

Biden az értesülések szerint továbbra is kitart az újraválasztásért folytatott harc mellett, de tisztában van azzal, hogy a sorsa forog kockán.

Az elnök a kampánystábjával folytatott szerdai telefonbeszélgetés során igyekezett határozottan felszólalni.

Nem fog kiszorítani senki

- jelentette ki Biden a New York Times szerint, majd hozzátette: "Nem távozom." Az elnök elsőszámú utódjaként számon tartott Kamala Harris alelnök is a vonalban volt, aki a támogatását fejezte ki Biden felé.

Nem fogunk meghátrálni. Követni fogjuk elnökünk példáját

- mondta Harris. A Hill közben arról számolt be források alapján, hogy az elnök továbbra is bízik a novemberi elnökválasztási győzelemben Donald Trump várható republikánus jelölttel szemben.

A végsőkig a versenyben vagyok, és győzni fogunk, mert ha a demokraták összefognak, mindig győzni fogunk. Ahogy 2020-ban legyőztük Donald Trumpot, úgy 2024-ben is meg fogjuk verni

- állította a 81 éves elnök.

Biden tegnap beszélt a kongresszusi demokrata pártvezetéssel is,

Chuck Schumer szenátusi és Hakeem Jeffries képviselőházi frakcióvezetővel. A képviselőházi demokrata vezetés a CNN riportere szerint megosztott Biden jövőjét illetően, egyesek ugyanis a távozását követelték, míg mások az ez esetben kitörő káosztól féltek.

Biden emellett több mint 20 demokrata kormányzóval is egyeztetést tartott tegnap, akik támogatásukról biztosították az elnököt, és a hivatalviselésre alkalmasnak nevezték.

Azt mondtuk, hogy mellette fogunk állni. Az elnök mindig is támogatott minket, mi is támogatni fogjuk őt

- nyilatkozta Wes Moore marylandi kormányzó a "nyílt" és "őszinte" találkozót követően. Gretchen Whitmer michigani kormányzó, akit Moore mellett szintén esélyesnek tartanak Biden helyének átvételére, közösségi oldalán azt közölte: "Joe Biden a jelöltünk. Azért küzd, hogy nyerjen, és én támogatom őt" - írta.

Címlapkép: Joe Biden elnök beszédet mond, miközben Kamala Harris alelnök hallgatja a Fehér Ház rózsakertjében 2021. május 13-án Washingtonban. Címlapkép forrása: Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Valamit tervez a kormány - Mi lesz az OTP-vel?
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
fehér ház