Economist: ideje, hogy Joe Biden visszalépjen
Globál

Economist: ideje, hogy Joe Biden visszalépjen

Portfolio
Újabb véleménycikket közölt a brit Economist magazin Joe Biden amerikai elnök visszalépése mellett érvelve. A hetilap legelőször 2022-ben írt arról, hogy a demokrata elnök jobban tenné, ha nem indulna újra, majd múlt héten ismét a visszalépésre szólították fel Bident. Ezúttal a Demokrata Párt gyakori kampányüzenetét, a demokrácia védelmét idézik, amikor úgy fogalmaznak: "Amerika megújulásának most kell elkezdődnie. Nincs is jobb módja ennek, mint egy új jelölt megválasztása Trump legyőzésére."

Az Economist véleménycikke azzal kezdődik, hogy

az elnökjelölti vita borzalmas volt Joe Biden számára, de annak eltussolása még rosszabb.

A hetilap szerint a Fehér Ház arra irányuló próbálkozása, hogy különböző kifogásokat találjanak Biden szereplésére, még nagyobb megvetést fog generálni, amit azzal támasztanak alá, hogy egyes felmérések szerint olyan, ezelőtt biztos demokrata államokban is szorossá válhatott az elnökválasztási verseny, mint Virginia vagy Új-Mexikó.

Az Economist helyesli annak a két demokrata képviselőnek a lépését, akik kiálltak Biden visszalépése mellett, ugyanakkor

többüknek kell sürgősen szembenézniük azzal a ténnyel, hogy ha most nem szólalnak meg, Trump győzni fog.

"A demokraták joggal állítják, hogy Trump alkalmatlan az elnöki tisztségre. A vita és az azt követő események azonban bebizonyították, hogy Biden is alkalmatlan" - folytatja a lap, hozzátéve: "olyanra kellene bízni a nukleáris kódokat, aki egy mondatot sem tud befejezni a társadalombiztosításról?"

Az Economist szerint Bidennek és pártjának tükörbe kellene nézni, hogy "az országhoz vagy a párthoz akarnak hűségesek lenni", és elutasították azt az érvelést, miszerint a demokraták a jó cél érdekében, a demokrácia védelmében tussolják el Biden idősödését.

Minél inkább makacs öregembernek látják, aki az igazi munkát az udvaroncaira hagyja, annál inkább aláássa az amerikaiak kormányrendszerükbe vetett hitét. Amerikát képviselve külföldön Biden leépülést fog kivetíteni.

A hetilap kritizálta az amerikai pártrendszer stagnálását is, mivel 1992 óta – Barack Obama kivételével – csak az 1940-es években született politikusok irányították az országot.

Ezért megújulást látnak szükségesnek,

amit egy új demokrata jelölt személye testesíthetne meg, mivel

alkalmas lenne a kormányzásra; és Harris kivételével megfosztaná Trumpot a Bidennel szembeni legerősebb érveitől: hogy felelős lenne az inflációért, a bevándorlásért és a "boszorkányüldözéséért".

Címlapkép: Joe Biden akkori demokrata párti elnökjelölt szünetet tart beszéd közben a kaliforniai Los Angelesben 2019. október 4-én. Címlapkép forrása: Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Valamit tervez a kormány - Mi lesz az OTP-vel?
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
UR-77 Meteorite