Kemény levelet kapott Joe Biden: saját párttársa szólította fel visszalépésre
Globál

Kemény levelet kapott Joe Biden: saját párttársa szólította fel visszalépésre

Portfolio
Lloyd Doggett texasi demokrata képviselő kedden nyilvános levélben szólította fel Joe Biden amerikai elnököt, hogy a múlt heti elnökjelölti vitán nyújtott gyenge teljesítményét követően vonja ki magát a 2024-es versenyből. A képviselő nyílt levelében elismerte és méltatta azt általa tisztelt Biden sikereit, majd kiemelte, nem könnyelműen jutott erre a következtetésre.

Lloyd Doggett vált az első hivatalban lévő demokrata kongresszusi képviselővé, aki arra kérte Joe Bident, hogy adja át az elnökjelöltséget más személynek. Doggett lassan harminc éve, 1995 óta képviseli texasi körzetét, amely az állam egyik legnagyobb városát, Austint is magába foglalja - írja a Hill.

"Biden elnök továbbra is jelentős lemaradással küzd a kulcsfontosságú államokban induló demokrata szenátorok mögött, és a legtöbb felmérésben Donald Trump mögött áll. Azt reméltem, hogy a vita némi lendületet ad majd ahhoz, hogy ez megváltozzon. Nem így történt. Ahelyett, hogy megnyugtatta volna a választókat, nem sikerült hatékonyan megvédenie számos eredményét, és lelepleznie Trump számos hazugságát" - közölte Doggett, majd úgy folytatta:

Egy olyan kongresszusi körzet szívét képviselem, amelyet egykor Lyndon Johnson képviselt. Ő egészen más körülmények között hozta meg azt a fájdalmas döntést, hogy visszavonul. Biden elnöknek is ezt kellene tennie

- utalt a 77 éves képviselő Lyndon B. Johnson demokrata elnökre, aki 1968-ban döntött úgy, hogy nem indul újabb ciklusért. Doggett szerint Bidennek most lehetősége van arra, hogy vezetők új generációját emelje fel, akik közül egy "nyílt, demokratikus folyamat révén" kiválaszthatják azt, aki "egyesíti országunkat."

Tegnap Tim Ryan, volt ohiói demokrata képviselő is visszalépésre kérte Bident. Mint közösségi oldalán fogalmazott: "Le kell tépnünk a sebtapaszt! Túl sok forog kockán."

Ryan ezután Kamala Harrist biztosította támogatásáról,

aki szerinte "felnőtt a feladathoz, el fogja pusztítani Trumpot a vitában, kiemeli az abortuszjog kérdését, feltüzeli a bázisunkat, visszahozza a fiatal szavazókat és generációváltást hoz. Itt az idő!"

Címlapkép: Joe Biden amerikai elnök elmondja kongresszusi évértékelő beszédét az amerikai törvényhozás épületében, a Capitoliumban 2021. április 28-án. Címlapkép forrása: MTI/AP/The Washington Post pool/Melina Mara

SPB Blog

Új certifikát akár évi 10%-os hozammal!

Gyors befektetés 100%-os tőkevédelemmel! Bemutatjuk az új Fast Trigger certifikátot, amelynek a legnagyobb előnye a rövid időn belüli magas hozam lehetősége. Ha a mögöttes eszközök mindöss

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nemzetgyűlési választások: hatalmas győzelmet aratott Le Pen pártja, Macron súlyos vereséget szenvedett
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
kína-kikötő-rendőr-hajó-beszámoló-konténer-hatóság-drónt-szállítmány