Több Európában található amerikai támaszponton rendeltek el magasabb készültséget
Globál

Több Európában található amerikai támaszponton rendeltek el magasabb készültséget

Portfolio
A hétvégén több Európában található amerikai katonai támaszponton is fokozott készültséget rendeltek el, miután két amerikai tisztviselő szerint komoly aggodalmak merültek fel egy esetleges terrortámadás miatt. A létesítmények védelmének szintjét a második legmagasabb szintre emelték, ami azt jelenti, hogy az érintett bázisokon mindenki készenlétben áll és különleges biztonsági intézkedéseket vezettek be - számolt be a CNN.

Az ilyen magas szintű készültséget általában akkor rendelik el, amikor konkrét információk vagy hírszerzési adatok utalnak arra, hogy közvetlen veszély fenyegeti az adott létesítményeket vagy személyzetet. Jelen esetben az amerikai tisztviselők nem részletezték pontosan, milyen információk alapján döntöttek így.

A katonai bázisok védelmi szintjeit több kategóriába sorolják. A második legmagasabb szint (Force Protection Condition Bravo) azt jelenti, hogy megnövekedett kockázatot észleltek egy támadásra. Ilyenkor szigorúbb beléptetési szabályokat vezetnek be, növelik a járőrözések számát és gyakoriságát, valamint fokozott figyelmet fordítanak a gyanús tevékenységekre.

Az európai országokban található amerikai katonai bázisok fontos szerepet játszanak mind az Egyesült Államok, mind pedig a NATO-szövetségesei biztonságának fenntartásában.

Nem világos, hogy milyen hírszerzési információk váltották ki a fokozott biztonsági intézkedéseket, a CNN emlékeztet arra, hogy az európai hatóságok korábban már figyelmeztettek egy lehetséges terrortámadás veszélyére a kontinensen, különösen a júliusi párizsi olimpia és a jelenleg Németországban zajló labdarúgó-Európa-bajnokság idején.

A német kormány 580 nemzetközi rendőrt vont be a biztonság erősítésére a német rendőrök mellett. Nancy Faeser belügyminiszter a torna előtt azt mondta: „minden elképzelhető veszélyre felkészülünk: az iszlamista terrortól kezdve az erőszakos bűnözőkig és huligánokig.”

Franciaország szintén felkészült egy lehetséges terrortámadás veszélyére az olimpiai játékok idején, amelyek kevesebb mint egy hónap múlva kezdődnek. Március óta Franciaország a legmagasabb szintre emelte a nemzeti biztonsági riasztási rendszerét.

Címlapkép forrása: Portfolio

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nemzetgyűlési választások: hatalmas győzelmet aratott Le Pen pártja, Macron súlyos vereséget szenvedett
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
hezbollah