Élvonalbeli politikusok keltek Joe Biden védelmére a balul elsült vita után
Globál

Élvonalbeli politikusok keltek Joe Biden védelmére a balul elsült vita után

Portfolio
A hétvége folyamán több befolyásos demokrata politikus is támogatását fejezte ki Joe Biden amerikai elnök felé, miután a 81 éves politikusnak nem sikerült csillapítani az alkalmasságáról szóló kételyeket a múlt csütörtöki vitán nyújtott teljesítményével. Mindeközben Biden családja szintén a folytatásra biztatta a hivatalban lévő elnököt.

"Biden elnököt arra buzdítja a családja, hogy versenyben maradjon és küzdjön tovább a múlt heti vitán nyújtott katasztrofális teljesítménye ellenére is"

- így kezdődik a New York Times cikke arról, hogy a Jill Biden first lady, illetve gyermekei és unokái társaságában Camp Davidben tartózkodó Joe Biden amerikai elnök mire jutott a hétvégi tanácskozásuk folyamán. A tudósítás szerint a demokrata elnök mellett fia, Hunter Biden állt ki legerőteljesebben.

Hunter Biden azt akarja, hogy az amerikaiak apja általa ismert – harcias és a tényekkel tisztában lévő – változatát lássák, ne pedig azt a botladozó, öregedő elnököt, akit az amerikaiak csütörtökön este láttak.

- írja a Times. Egyes családtagok emellett a Bident felkészítő tanácsadókat is hibáztatták az elnök teljesítményéért, mivel "túltömték a fejét" statisztikai adatokkal. A Biden-házaspár ellenben nem fejezett ki elégedetlenséget a tanácsadók miatt.

Szombaton és vasárnap eközben számos prominens demokrata politikus kelt az elnök védelmére.

Igen, ez egy rossz szereplés volt. [...] Voltam már részese a vitákra való felkészülésnek, és tudom, mikor látom azt, amit én felkészülési túltelítettségnek hívok. És pontosan ez történt

- nyilatkozta James Clyburn dél-karolinai veterán kongresszusi képviselő, Biden egyik fő szövetségese, aki hozzátette: az elnök "másnap Észak-Karolinába érkezett, ahol mindent elsöprő volt, és magával ragadta a közönséget". Clyburn ezzel az elnök pénteki nagygyűlésére utalt.

Ne szépítsünk ezen. Rossz estéje volt. De nagyszerű elnöksége

- ezt már Nancy Pelosi korábbi demokrata házelnök mondta, aki megerősítette, hogy Biden a párt jelöltje továbbra is, bár kiemelte, hogy "el fogják fogadni", bármi is a demokrata elnök döntése a jövőre nézve.

Wes Moore marylandi kormányzó, akinek a neve lehetséges elnökjelölti alternatívaként is felmerült, arról beszélt, hogy "Joe Biden nem fogja kivonni magát a versenyből, és nem is kellene így tennie."

Ezzel szemben Jamie Raskin demokrata képviselő kissé másképp látja a helyzetet, miután elismerte, hogy

komolyan beszélgetünk arról, hogy mit tegyünk. Egy dolgot mondhatok, hogy függetlenül attól, hogy Biden elnök úr hogyan dönt, a pártunk egységes lesz

Raskin hozzátette: "akár [Biden] lesz a jelölt, akár valaki más, ő lesz a jelölőgyűlésünk főszónoka. Ő lesz az a személyiség, aki köré gyűlni fogunk az előrelépés érdekében."

A Biden-kampány a hétvégén adománygyűjtő felhívások és nyilatkozatok egész sorát küldte ki, melyekben kitartott amellett, hogy nem fog visszalépni.

Joe Biden lesz a demokrata jelölt, és pont. Ennyi

- közölték az egyikben.

Címlapkép: Joe Biden amerikai elnök a National Action Network polgárjogi szervezet reggelijén beszél a Martin Luther King néhai amerikai baptista tiszteletes, fekete bőrű polgárjogi vezető születése évfordulójának alkalmából tartott nemzeti ünnepen Washingtonban 2023. január 16-án. Címlapkép forrása: MTI

Holdblog

HOLD After Hours: Best of 2021

A nyári szünetet enyhítendő, itt egy válogatás a 2020-21-es szezonunkból. Leginkább azoknak ajánljuk, akik később kapcsolódtak be a HAH-ba, vagy csak megismerkedni szeretnének az adásainkkal,

Kiszámoló

Új vállalkozói számla: Binx

A Számlázz.hu csapata egy új pénzügyi szolgáltatást indított vállalkozásoknak. Online nyithatsz vállalkozói bankszámlát, indulásnak szinte költségmentesen, egyedül a Binxen kívüli utal

Holdblog

Hová tegyük a pénzt a szocho elől?

Tartós marad az átmenetiként bevezetett 13 százalékos szocho a kamatjövedelmekre. Persze mint minden alól, ez alól is létezik kivétel, erről kérdezték a HOLD szakemberét. A... The post Hová

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nemzetgyűlési választások: hatalmas győzelmet aratott Le Pen pártja, Macron súlyos vereséget szenvedett
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
fehér ház donald trump joe biden amerikai elnökválasztás 2020 usa