Portfolio signature

Nem várt helyről érkezhet az amerikai elnökválasztást megrengető politikai erő

Ma rendezik meg Joe Biden és Donald Trump vitáját, a választási kampány pedig a következő hónapokban magasabb fokozatba kapcsol. A közvélemény-kutatások szoros versenyre utalnak és szokásos módon most is kulcsfontosságúak lesznek a csatatér államok. A jelöltekneknek minél szélesebb választói réteget kell megszólítaniuk és úgy tűnik Donald Trump egyelőre nyerésre áll egy bizonyos választói rétegnél, ami talán nagyobb mint arra sokan elsőre gondolnának. Ők nem mások, mint a kriptósok.

Felpörög a választási kampány

November 5-én tartják a 2024-es elnökválasztást az Egyesült Államokban, az eredményt viszont egyelőre lehetetlen megjósolni. A legfrissebb felmérések szerint a két jelölt, a demokrata Joe Biden és a republikánus Donald Trump fej-fej mellett halad. A CBS News és a YouGov közös felmérése szerint országos szinten Joe Biden demokrata elnök 49 százalékon áll, míg republikánus elődje, Donald Trump a választáson minden bizonnyal részt vevők 50 százalékának a támogatását tudhatja magáénak. Ha a csatatérállamok eredményeit nézzük, akkor viszont fordul az állás, és Biden veszi át a vezetést egy százalékkal. A verseny tehát rendkívül kiélezett és a két jelölt igyekszik minél szélesebb társadalmi csoportokat megszólítani az üzeneteivel.

Az egyik terület, ahol markánsan eltérnek Biden és Trump elképzelései, az a kriptoipar.

A két jelölt kitöltött ciklusaiban gyakorlatilag ellentétes volt a kormányzat hozzáállása a kriptopiachoz: míg Trumpék inkább az önszabályzásra és a szabad működésre helyezték a hangsúlyt, addig a Biden-adminisztráció a szigorú szabályozást részesíti előnyben.

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • Miben tér el Joe Biden és Donald Trump hozzáállása a kriptoiparhoz?
  • Melyik elnökjelölt tudta eddig hatékonyabban megszólítani a kriptósokat?
  • Mekkora szavazóbázist jelentenek egyáltalán a kriptósok?
  • Milyen következményei lehetnek egyik vagy másik jelölt győzelmények a kriptoiparra nézve?

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés