Portfolio signature

Ma végre szemtől szemben csap össze Biden és Trump – Elképesztően szoros a versenyfutás a Fehér Házért

Szabó Ákos
Ma este eljön a várva várt pillanat: a 2020-as párharc visszavágójaként is leírható idei elnökválasztási kampány során először fogja Joe Biden és Donald Trump ütköztetni az Egyesült Államok jövőjéről alkotott terveit. Az eddigieknél sokkal hamarabb rendezett vita nem hagyományos módon fog zajlani, ahogy a mostani kampányidőszak sem a szokványos mederben folyt: mindkét párt jelöltjének kiléte szinte végig biztosra volt vehető, arról nem is beszélve, hogy 2024-ben fordulhat elő az amerikai történelem során először, hogy egy büntetőbíróság által elítélt személyt válasszanak a világ leghatalmasabb emberévé. A sorsfordító lehetőséget magában rejtő szócsatával mindenesetre új fokozatba kapcsol a kampány, és mind a demokrata, mind a republikánus zászlóvivőnek rengeteg vesztenivalója lehet.

Népszerűtlenségi verseny újratöltve

A demokrata Joe Biden és a republikánus színekben induló Donald Trump 2020-ban már megmérkőztek egymással, melynek végén – még akkor is, ha az akkor regnáló Trump kitartott a választási csalásról szóló megalapozatlan vádjai mellett – Biden került ki győztesen. A 2024-es visszavágó azonban jóval inkább hasonlít a 2016-os összecsapásra, amikor Hillary Clinton képviselte a demokratákat, hiszen elképesztően, még az akkorinál is népszerűtlenebb mindkét jelölt.

AZ AMERIKAIAK NEGYEDE jelenleg elutasítja Bident és Trumpot is,

ami a valaha mért legmagasabb arányt jelenti az adatfelvétel kezdetéig, 1988-ig visszamenőleg. A második legkirívóbb adat 2016-ból származik, ekkor 20 százalék volt a "double haterek" aránya, ami négy évvel ezelőtt 13 százalékra esett vissza. Miközben az amerikaiak Trumpról alkotott véleménye viszonylag stabil negatív tartományban mozog évek óta, addig

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés