Egyszerűen kitette a szűrét Peking két befolyásos politikusnak, nagyon súlyos okok állnak a háttérben
Globál

Egyszerűen kitette a szűrét Peking két befolyásos politikusnak, nagyon súlyos okok állnak a háttérben

MTI
A Kínai Kommunista Párt csütörtökön kizárta Vej Fong-ho és Li Sangfu korábbi védelmi minisztereket a pártfegyelem és egyes törvények súlyos megsértése miatt.

A kínai állami médiában ismertetett pártjelentésből az derül ki, hogy a Li Sangfu elleni vizsgálatok eredménye szerint a volt miniszter súlyosan megsértette a politikai és szervezeti fegyelmet, tisztségét kihasználva hatalmas pénzösszegeket fogadott el kenőpénzként, továbbá nem teljesítette a politikai felelősségét, és személyi előnyökre törekedett saját maga és mások számára. A bejelentéssel a pletykák beigazolódtak, mivel a védelmi miniszter eltűnésétől kezdve arról suttogtak, hogy a tárcavezető korrupciós ügybe keveredett.

A Kínai Kommunista Párt kemény hangvételű üzenetet fogalmazott meg a korábbi miniszterrel szemben:

A párt és a hadsereg vezető kádereként Li Sangfu elárulta eredeti küldetését, elárulta a párt Központi Bizottságának és Központi Katonai Bizottságának a bizalmát és nagy kárt okozott a párt ügyének és a nemzetvédelemnek.

Vej Fong-hóval, aki 2015 és 2017 között a Népi Felszabadító Hadsereg (PLA) rakétaerejének vezetője volt, kapcsolatban az ellene tavaly szeptemberben indított vizsgálatról készített jelentésben megállapították, hogy "hatalmas mennyiségű pénzt és értéktárgyakat" fogadott el, és "segített másoknak abban, hogy a személyzeti megállapodásokban helytelen előnyökhöz jussanak". Tavaly év elején eltűnt a nyilvánosság elől, majd márciusban leváltották egy tervezett kabinetalakítás során.

A kínai hadseregben tavaly óta átfogó korrupcióellenes tisztogatás zajlik, már tizenegy tábornokot és több légvédelmi vezetőt is eltávolítottak a nemzeti törvényhozó testületből.

Hszi Csin-ping kínai elnök a múlt héten azt mondta, hogy a Népi Felszabadító Hadsereg "mélyen gyökerező" politikai problémákkal küzd, és kijelentette, hogy a korrupt tisztek "nem rejtőzhetnek el".

Fontos megjegyezni, hogy a keleti nagyhatalom vezetése politikai fegyverként is használja a korrupció és a hűtlen kezelés vádját ahhoz, hogy az ellenfeleit eltüntessék. Hszi Csin-ping a 2012-es hatalomba lépését követően egyszer már végrehajtott egy nagyszabású tisztogatást a kínai haderő sorain belül, akkor is ehhez hasonlóan sok pénzügyi visszaélési vádat fogalmaztak meg az eltávolított katonai vezetőkkel szemben.

Címlapkép forrása: Tingshu Wang - Pool/Getty Images

Kiszámoló

Új vállalkozói számla: Binx

A Számlázz.hu csapata egy új pénzügyi szolgáltatást indított vállalkozásoknak. Online nyithatsz vállalkozói bankszámlát, indulásnak szinte költségmentesen, egyedül a Binxen kívüli utal

RSM Blog

VIDA - egyelőre nincs megállapodás

A ViDA csomag (VAT in the Digital Age, azaz Áfa a Digitális Korban) tárgyalásának legfrissebb fejleménye, hogy az ECOFIN 2024. június 21-i ülésén Észtország nem értett egyet a Digitális Kor H

Holdblog

Hová tegyük a pénzt a szocho elől?

Tartós marad az átmenetiként bevezetett 13 százalékos szocho a kamatjövedelmekre. Persze mint minden alól, ez alól is létezik kivétel, erről kérdezték a HOLD szakemberét. A... The post Hová

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Lehangoló adatok jöttek, gyorsulva terjed a rendkívül fertőző betegség Magyarországon

Könyvelő

Könyvelő
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
Volodimir Zelenszkij