Előfizetői tartalom

Tombol a hőség a világ egyik legnagyobb zarándoklatán, már százak haltak meg a kánikula miatt

MTI
Több száz ember halhatott meg hőgutában a mekkai zarándoklaton. A hivatalosan meg nem erősített szerdai jelentések szerint legkevesebb hatszáz egyiptomi és 68 indiai vesztette életét, miközben egy nappal korábban még 323 egyiptomi haláláról számolt be két arab diplomáciai forrás. A keddi információk szerint más országok állampolgárai közül is sokan haltak meg, csaknem 250-en.

Egy arab diplomata az AFP francia hírügynökségnek szerdán elmondta, hogy az újonnan jelentett halálesetek oka az országban tomboló hőség. A hét elején 51,8 Celsius fokot is elérő kánikula volt az iszlám legszentebb városában és környékén.  A halálos áldozatok számáról nem közölt semmit sem az egyiptomi, sem a szaúdi vezetés, és ezeknek az országoknak a sajtója sem....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés