Előfizetői tartalom

Váratlan veszély leselkedik Emmanuel Macronra: ők vihetik be a kegyelemdöfést az elnök pártjának

Portfolio
Emmanuel Macron francia elnök a vesztes EP-választások után előrehozott nemzetgyűlési választásokat írt ki június 30-ára és július 7-ére. A hatalmára és pártjára leselkedő legnagyobb veszélynek a legtöbben a szélsőjobboldali Nemzeti Tömörülést tartják, de a kegyelemdöfést a népfrontba egyesült baloldal viheti be Macronnak – írja a Politico.

Amennyiben a jelenlegi felméréseknek megfelelő eredmények jönnek ki a többségi rendszerű nemzetgyűlési választásokon, úgy az 577 tagú Nemzetgyűlésben Macron pártja, a Reneszánsz, illetve szövetségesei 70-100 képviselővel rendelkeznének. Ez azt jelentené, hogy az államfő 2027-ig belpolitikailag béna kacsává válna Franciaországban. Bár az elmúlt hónapokban erős megosztottság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés