Teljesen új helyen készül nagyszabású offenzívára Oroszország: elbukhat az ukrán védelem
Globál

Teljesen új helyen készül nagyszabású offenzívára Oroszország: elbukhat az ukrán védelem

Portfolio
A katonai műveletek interaktív térképét közreadó, Deep State projekt Telegram-csatornáján azt írta, hogy az oroszok 10 ezer katonával és számos felhalmozott harci felszereléssel készülnek egy offenzívára Harkiv megye keleti részén – szemlézte az Ukrajinszka Pravda.

A jelentés szerint Moszkva arra készül, hogy áttörést érjen el Borova térségében, ehhez pedig igyekszik minél több erőt csoportosítani.

A közzétett információk szerint mintegy 10 ezer emberrel és 450 darab harci felszereléssel – köztük 200 darab tüzérségi eszközzel – indítanának offenzívát nyugati irányba az oroszok.

A települést nem először próbálják elfoglalni, tavaly nyáron már indult egy hadművelet a háború előtt még mintegy 5000 fős Borova elfoglalására. Akkor az oroszok nem jártak sikerrel, az ukrán védők hatékonyan verték vissza a támadásokat.

Az információk szerint az itteni védelmi vonalak mentén Moszkva igyekszik állandó támadásokkal fokozni a nyomást, amelyre minden lehetősége megvan, mivel létszámfölényben vannak. Az előnyt eddig viszont nem sikerült számottevő területi nyereségre váltani. A jelentések szerint az oroszok a 20. hadsereg 3. és 144. hadosztályát vetették be, amelyet a 236. tüzérdandár és 11 ezred képvisel: 7 motorizált gyalogezredet, 2 harckocsiezredet és 2 tüzérezredet. Továbbá megjelentek az irreguláris hadsereg egységeinek zsoldosai is a térségben, így a Storm V, a Black Mamba, a Fixies és a Patriot PMC fegyveresei is.

Az elmúlt három hétben az oroszok előkészítő tevékenységet folytattak az Ukrán Fegyveres Erők védelmének gyenge pontjainak szondázása érdekében. Folyamatosan támadják a 3. Különleges rohamdandár állásait

– írja a Deep State. Később hozzáteszik, hogy az egyenlőtlen erőviszonyok miatt egyáltalán nem egyértelmű, hogy az ukrán védők képesek lesznek most is ellenállni az oroszok nyomulásának. Az elemzés szerint Moszkva célja az, hogy fokozatosan nyugat felé nyomuljanak a csapatai, majd végül az Oszkil folyónál legyen az új védelmi vonal.

Címlapkép forrása: Portfolio

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Eb 2024: itt egy rossz hír a magyar válogatott továbbjutási esélyeiről

Könyvelő

Könyvelő
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
ukrán btr