Nagy újítások jönnek a Snapchatre
Globál

Nagy újítások jönnek a Snapchatre

Portfolio
A Snapchat új, generatív AI alapú fejlesztésekkel tenné valósághűbbé a felhasználók által használható speciális effekteket. Az új Lens Studio programban összetettebb AR-lencséket lehet majd létrehozni - írja a Reuters.

A népszerű közösségi média alkalmazás, a Snapchat tulajdonosa, a Snap kedden bejelentette legújabb generatív AI fejlesztéseit.

Az újdonságok lehetővé teszik, hogy a felhasználók valósághűbb speciális effekteket lássanak, amikor a telefon kameráival filmezik magukat.

A Snap már régóta úttörője a kiterjesztett valóság (AR) technológiának, amely számítógépes effekteket helyez el a valós világról készült fotókra vagy videókra.

A Snap jóval kisebb vállalat, mint például a konkurens közösségi platformok anyavállalata, a Meta, az új fejlesztésektől azt várják, hogy sikeresen tudják bővíteni a felhasználói bázisukat.

Az AR-fejlesztők a jövőben képesek lesznek mesterséges intelligencia alapú effekteket, úgynevezett "lencséket" készíteni, amelyeket a Snapchat-felhasználók az alkalmazásba építve találhatnak meg és helyezhetnek el a tartalmaikon.

A kaliforniai székhelyű vállalat bejelentette fejlesztői programjának továbbfejlesztett változatát is, amelyet Lens Studio-nak neveztek el. Ezzel az eszközzel művészek és fejlesztők AR funkciókat hozhatnak létre nemcsak a Snapchat számára, hanem más weboldalak és alkalmazások számára is.

Bobby Murphy, a Snap technológiai igazgatója szerint az új Lens Studio drasztikusan csökkenti az AR-effektek létrehozásához szükséges időt, miközben összetettebb munkák elkészítését is lehetővé teszi.

Számunkra az izgalmas ebben az eszközben az, hogy egyszerre tágítja a kreatív lehetőségeket, amelyekkel az emberek dolgozhatnak, ugyanakkor könnyen használható marad. Így még azok is gyorsan tudnak valami egyedit alkotni, akik újak ezen a területen

- mondta Murphy egy interjúban.

A Lens Studio egy új generatív AI-eszközkészletet tartalmaz. Például egy AI-asszisztens válaszolhat a fejlesztők kérdéseire. Egy másik eszköz lehetővé teszi a művészek számára, hogy egy utasítás beírását követően automatikusan generáljanak háromdimenziós képeket, ezáltal pedig nem kell nulláról kidolgozniuk új 3D-s modelleket.

Korábban az AR-technológia csak egyszerűbb effektusokra volt képes, például egy kalapot helyezett el egy személy fejére egy videóban. A Snap legújabb fejlesztései azonban a vállalat szerint lehetővé teszik majd valósághűbb lencsék létrehozását és azok pontosabb illeszkedését a valós képekhez, videókhoz.

Címlapkép forrása: Nikolas Kokovlis/NurPhoto via Getty Images

Kiszámoló

Ingyen wifi az Unió területén

Az itbusiness írt az Unióban elérhető ingyen wifiről, amit már öt éve építgetnek az egész Unióban. Az önkormányzatok pályázhatnak pénzre (itt), amit  a wifi kiépítésére és üzemeltet

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Eb 2024: itt egy rossz hír a magyar válogatott továbbjutási esélyeiről

Könyvelő

Könyvelő
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
ukrán btr