Kiderült, ki a legnépszerűbb republikánus politikus: meglepő, de közel sem Donald Trump
Globál

Kiderült, ki a legnépszerűbb republikánus politikus: meglepő, de közel sem Donald Trump

Portfolio
A YouGov felmérése szerint Arnold Schwarzenegger a legnépszerűbb republikánus politikus az Egyesült Államokban. A testépítőből kormányzóvá avanzsált osztrák származású politikust George W. Bush volt elnök követi, aki 2001 és 2009 között vezette az országot. Donald Trump eközben a dobogóra sem fért fel, miközben a demokratáknál két volt elnök vitte el a pálmát.

A republikánus politikusok közül a színészként világhírnévre szert tevő Arnold Schwarzenegger volt kaliforniai kormányzó (55%), George W. Bush (47%) és Ben Carson, volt sebész és Donald Trump lakásügyi és városfejlesztési minisztere (44%) vezeti a népszerűségi toplistát.

Az idén újrázni készülő Trump 43 százalékkal mindössze a negyedik helyen végzett a YouGov alapján.

Őt Sarah Palin volt alaszkai kormányzó és alelnökjelölt, Ted Cruz texasi szenátor, Ron DeSantis floridai kormányzó, Henry Kissinger korábbi külügyminiszter és Tim Scott dél-karolinai szenátor követik.

A demokraták közül Jimmy Carter (61%), Barack Obama (59%) és Bernie Sanders (52%) végeztek az élen. Őket Hillary Clinton korábbi elnökjelölt, Elizatbeth Warren szenátor, Bill Clinton volt elnök, Kamala Harris alelnök és Madeleine Albright volt külügyminiszter követik. Joe Biden hivatalban lévő demokrata elnök 45 százalékkal mindössze a kilencedikre helyre szorult, egy százalékponttal beelőzve Alexandria Ocasio-Cortezt.

Az amerikai férfiak között szintén Jimmy Carter vezeti a listát, a nőknél azonban már Barack Obama veszi át a vezetést. A "millenial" generáció körében, azaz az 1981 és 1996 között születettek között Obama, Schwarzenegger, Sanders a sorrend, míg a "baby boomer" nemzedéknél, az 1941 és 1965 között született amerikaiaknál Carter, Schwarzenegger, végül Obama.

Címlapkép: Arnold Schwarzenegger beszédet mond a digitális fenntarthatóságról a Digital X rendezvényen 2021. szeptember 07-én Kölnben, Németországban. Címlapkép forrása: Getty Images

Kiszámoló

Ingyen wifi az Unió területén

Az itbusiness írt az Unióban elérhető ingyen wifiről, amit már öt éve építgetnek az egész Unióban. Az önkormányzatok pályázhatnak pénzre (itt), amit  a wifi kiépítésére és üzemeltet

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Eb 2024: itt egy rossz hír a magyar válogatott továbbjutási esélyeiről

Könyvelő

Könyvelő
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
ukrán btr