Előfizetői tartalom

Szövetséget akart a szélsőjobboldallal a francia pártelnök, azonnal kidobták a párttársai

MTI
|
Portfolio
A francia hagyományos jobboldali párt, a Köztársaságiak (LR) sürgőséggel összehívott vezetőségi ülése szerdán egyhangúlag kizárta a pártból Eric Ciotti pártelnököt, aki előző napon "szövetségre" szólított fel a felmérések élén álló, Marine Le Pen vezette Nemzeti Tömörüléssel (RN) az előrehozott nemzetgyűlési választások három hét múlva esedékes első fordulójában.

A párt közleménye szerint az LR vezetését átmenetileg Francois-Xavier Bellamy, a vasárnapi európai parlamenti választás listavezetője és Annie Genevard, a mozgalom főtitkára látja el. Eric Ciotti, aki nem volt jelen a vezetőségi ülésen, a döntés után jelezte, hogy továbbra is pártelnöknek tekinti magát. A ma délután szervezett találkozót az alapszabályzatunk durva megsértésével...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés