Előfizetői tartalom

Őrületes tempóban fejleszti légierejét a keleti nagyhatalom: kezd eluralkodni a pánik a legnagyobb riválison

Portfolio
Kína évek óta folyamatosan egyre jobban növeli a hadereje fejlesztésére szánt összeget, amelynek köszönhetően folyamatosan egyre modernebb eszközöket mutatnak be. Peking ambiciózus tervei között szerepel, hogy 2035-re már ezer darabosra növelje az ötödik generációs vadászgépek számát a légierő kötelékében, miközben India pánikolva igyekszik behozni a lemaradását - írja az EurasianTimes.

Peking a második ország volt, amely rendszeresítette a légierőben az ötödik generációs vadászgépeket, sőt, már a hatodik generációs járművek kifejlesztésén fáradoznak. A J-20-asokat 2016-ban mutatták be hivatalosan egy évvel később pedig már a légierőnél is szolgálatba álltak az első vadászgépek. A hivatalos információk szerint a PLAAF (People’s Liberation Army...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés