Előfizetői tartalom

Orosz kémhálózatot lepleztek le Európában, elfogták az egyik központi figurát

Portfolio
Letartóztattak egy orosz nőt Dániában, és vádat emeltek ellene, mert a gyanú szerint az orosz hírszerzéssel dolgozott együtt. A letartóztatásra azt követően került sor, hogy a dán DR nyilvánosságra hozta, hogy egy orosz állami alap nagy összegeket küldött különböző cégeknek és személyeknek szerte Európában. A nő több százezer koronát kapott az orosz államtól.

A kémkedéssel gyanúsított nőt a büntető törvénykönyv 108. paragrafusának megsértésével vádolják, amely tiltja külföldi hírszerző szolgálat működésének lehetővé tételét – beleértve a befolyásolási tevékenységekben való együttműködést is. Jørn Vestergaard, a Koppenhágai Egyetem büntetőjogi professzor emeritusa szerint ez az első eset, hogy Dániában letartóztatnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés