Előfizetői tartalom

Nem jött be az orosz tankfejlesztés: ripityára robbantották a teknőstankot az ukrán drónok

Portfolio
Futótűzként terjed az orosz harckocsizók körében egy újfajta megoldás, melynek lényege, hogy gigantikus fémketrecet építenek harcjárművük köré a kezelők, remélve, hogy a „külső réteg” megfogja az ukrán drónokat, páncéltörő rakétákat. Bár kezdetben hatékonynak tűnt a megoldás, egyre több ilyen harckocsit lőnek ki az ukrán katonák.

Néhány hete jelentek meg az első fotók több orosz harckocsiról, melyre kezelőik hatalmas, kisebb ház méretű és arra hasonlító fémketreceket szereltek. A megoldástól azt remélik, remélték a harckocsizók, hogy megfogja az ukrán drónokat, páncéltörő rakétákat, mivel a „külső burok” és a harckocsi páncélteste közt hatalmas hézag van. Nem egy ilyen tank fémketrece...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés