Előfizetői tartalom

Zelenszkij összerúgta a port Oroszország legnagyobb szövetségesével – Elúszni látszanak a béketervek

Jövő hétvégén (június 15-16-án) rendezik az ukrajnai háború lezárását célzó békekonferenciát a Svájc középső részén található Bürgenstockban. Az eseményen várhatóan megjelenik majd Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, és mellette legalább 70 ország delegáltjai vesznek részt a megbeszéléseken. A 160 meghívott kormány jelentős része azonban nem megy el a találkozóra, és nemrégiben kiderült, hogy a béke szempontjából az egyik legfontosabbnak gondolt láncszem, Kína is kihagyja a tárgyalásokat. A háttérben számos ok húzódik meg.

Alig egy hét múlva fogják megrendezni Svájcban az ukrajnai háborúról szóló békekonferenciát, amelyen képviseltetni fogja magát a Ukrajna nyugati szövetségeseinek többsége, így a legfontosabb partnereik, Németországtól kezdve az Egyesült Államokon át egészen Japánig. Az esemény célja, hogy egy lehetséges tűzszüneti megállapodáshoz közelebb kerüljenek a felek, hosszabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés