Előfizetői tartalom

Brutális rendőrgyilkosság rázta meg Németországot – Az utolsó pillanatban borulhatnak az erőviszonyok az EU vezető országában?

Egy afganisztáni születésű szélsőséges iszlamista több embert megkéselt a németországi Mannheimban, egy rendőr belehalt a sérüléseibe. A tragikus eset megrázta Németországot, és ismét a bevándorlás kérdését helyezte a kampány középpontjába néhány nappal az európai parlamenti választások előtt. Olaf Scholz kancellár bekeményített: bejelentette, hogy megteremtik a feltételeit a súlyos bűncselekményeket elkövető, afganisztáni és szíriai származású bevándorlók kitoloncolásának. A merénylet a bevándorlásellenes AfD malmára hajthatja a vizet, amely az elmúlt hónapokban rohamosan vesztett népszerűségéből, de az utolsó pillanatban megfordíthatja a trendet.

Május 31-én egy afganisztáni születésű, 2014 óta Németországban élő menedékkérő késsel rátámadt egy iszlámellenes szervezet, a Pax Europa Mozgalom aktivistáira a Baden-Württemberg tartományban található Mannheim városában, és ötöt megsebesített közülük. A késelő a kiérkező rendőrökre is rátámadt, egyikőjüket a fején többször is megszúrta. A rendőr vasárnap...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés