Előfizetői tartalom

Kimondták a tudósok: naponta használjuk ezt a szert, pedig súlyos kockázatokkal jár

Portfolio
Egy új tanulmány szerint a xilit nevű édesítőszer, amelyet számos csökkentett cukortartalmú termékben használnak, közel kétszeresére növelheti a szívroham és a stroke kockázatát, szélsőséges esetben pedig akár halált is okozhat azoknál, akik nagy mennyiségben fogyasztják - írja CNN.

A xilit egy alacsony kalóriatartalmú, cukoralkohol, azaz édesítőszer. Ugyanolyan édes mint a cukor, ezért számos csökkentett cukortartalmú élelmiszerben és más termékben, például rágógumikban és fogkrémekben használják. Az anyag, kis mennyiségben megtalálható a természetben is zöldségekben és gyümölcsökben, többek között a karfiolban, a padlizsánban, vagy az eperben....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái

Előfizetés