Előfizetői tartalom

Hadicsel volna az új orosz offenzíva, vagy tényleg ennyit tud csak az orosz hadsereg?

Amikor május elején orosz csapatok kezdtek el behatolni az Ukrajna északkeleti részén fekvő Harkiv megyébe, sokan úgy gondolták, hogy elérkezett a Kijev által is sokat emlegetett nyári offenzíva ideje, és hamarosan az ország második legnagyobb települése is ostrom alá kerülhet. Ehhez képest mostanra úgy tűnik, nemcsak az orosz offenzíva akadt meg, de az ukránok is átmentek kisebb ellentámadásokba. Nézzük, mi lehetett Moszkva célja a harkivi támadással és milyen irányba mozoghatnak a frontvonalak a következő hetekben.

Kijev már a májusi offenzíva előtti hetekben elkezdte kongatni a vészharangot: míg sokan azzal söpörték asztal alá az ukrán hírszerzés „hatalmas orosz offenzíváról” szóló jelentéseit, hogy mindössze a nyugati lőszerszállítmányok újraindítását akarják ezekkel elérni, addig végül kiderült, hogy Moszkva tényleg újabb offenzívát tervezett, bár a „hatalmas”...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés