Előfizetői tartalom

Elszabadultak az indulatok Amerikában, van, aki már fegyvert fogna - Tényleg küszöbön a polgárháború?

Szabó Ákos
Egy New York-i bíróság múlt heti ítéletének értelmében Donald Trump lett az első volt amerikai elnök, akit büntetőperben mondtak ki bűnösnek. A hírt vegyes reakciók övezték: míg a demokrata politikusok és szimpatizánsok többsége egyetértett vele, és bebizonyosodni látták Trumpról azt, amit ők kezdettől fogva hangoztattak; addig a republikánusok szinte kivétel nélkül elutasították a döntést, és politikai indíttatású boszorkányüldözésről, a jogrendszer korruptságáról beszéltek. Sőt, egyesek odáig mentek, hogy polgárháborút kezdtek emlegetni. Ebből az apropóból szemügyre vettük két tudós elméletét arra, hogy mi vezethet a világ elsőszámú hatalmának darabokra hullásához.

1.000.000 (fegyveres) embernek Washingtonba kell mennie mindenkit felakasztani. Ez az egyetlen megoldás. Itt az ideje, hogy elkezdjünk balosokat lövöldözni. Ezt nem lehet választásokkal megoldani. Trumpnak már tudnia kellene, hogy egy érte harcolni és meghalni hajlandó hadsereggel bír, csak egy szaván múlik... Fegyvert ragadok, ha kéri. Ilyen és ehhez hasonló bejegyzésekre lelt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés