Előfizetői tartalom

Kimondta Putyin: teljes képtelenség, hogy Oroszország meg akarná támadni a NATO-t

Portfolio
Külföldi hírügynökségeknek adott interjút Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki „teljes képtelenségnek” nevezte, hogy Oroszország meg akarná támadni a NATO-t. Ugyanakkor megjegyezte, ha Oroszország létét fenyegeti veszély, használhatnak atomfegyvert, és kijelentette, hagyományos rakétákat telepíthetnek az Egyesült Államok és szövetségesei lőtávolságán belül, amennyiben azok megengedik Ukrajnának, hogy nagy hatótávolságú fegyverekkel mélyebben mérjen csapást Oroszországon belül.

A Reuters tudósítása szerint Putyin az ukrajnai háború kitörése óta első ízben találkozott nemzetközi hírügynökségek vezető szerkesztőivel személyesen, a szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum előestéjén. Jens Stoltenberg NATO-főtitkár felvetése kapcsán, hogy engedélyezni kellene nyugati fegyverek orosz területek elleni bevetését, Putyin azt mondta, különbség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés