FONTOS Európa legrosszabb rémálma válhat valóra Donald Trumppal – Tényleg Kamala Harris maradt a kontinens utolsó reménysége?
 
Előfizetői tartalom

Oroszország titkos akciókba kezdett Európában, megindult a támadás

Portfolio
A nyugati kormányok szerint Oroszország egyre több szabotázskísérletet hajt végre, többek között katonai támaszpontok ellen, de a polgári infrastruktúrát is célba vette már Európa-szerte. A gyakran az orosz GRU katonai hírszerzés által vezetett „szürke zónás” támadások célja, hogy erősítsék az Ukrajna szövetségesei közötti széthúzást, megzavarják a Kijevbe irányuló katonai ellátást, és bomlasszák a nyugati közhangulatot.

Edgars Rinkēvičs lett elnök a Financial Timesnak azt mondta, hogy Oroszország megpróbál félelmet kelteni és ehhez titkosszolgálati műveleteket hajt végre Európa-szerte. A NATO-szövetségesek próbálják kitalálni, hogyan reagáljanak, ha nem hivatkoznak a katonai szövetség kölcsönös védelmi záradékára, az 5. cikkelyre. A közelmúltban történt incidensek közé tartozik egy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés