Előfizetői tartalom

Brutális rendőrgyilkosság rendezheti át a politikai erőviszonyokat Németországban

Portfolio
Múlt pénteken egy 25 éves, afganisztáni származású bevándorló késsel támadt egy szélsőjobboldali szervezet aktivistáira Mannheimben, és több szúrással megölt egy rendőrt. Az eset felélesztette a bevándorlással kapcsolatos vitákat Németországban, és pár nappal az európai parlamenti választások előtt lökést adhat a leszállóágba került bevándorlásellenes pártnak, az AfD-nek.

A 25 éves támadó 2014-ben még tizenévesként érkezett Németországba, ahol menekültstátuszt kapott. A pénteki támadás során a rendőrök meglőtték a dühöngő férfit, aki ezért még nincs kihallgatható állapotban, így egyelőre nem ismert tettének pontos motivációja. Azonban feltehetően vallási-politikai motivációról lehet szó, mert a muszlim vallású férfi egy iszlámkritikus...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés