Előfizetői tartalom

Moszkva külföldi ügynöknek minsítette Putyin egyik kihívóját

MTI
Moszkva "Külföldi ügynöknek" minősítette a márciusi elnökválasztás korábban elutasított jelöltaspiránsát; Jekatyerina Duncova volt televíziós újságíró neve péntek este került föl az igazágügyi tárca ügynöklistájára. Az indoklás szerint Duncova "Oroszországról hamis, az országot negatív színben feltüntető információkat terjesztett".

Duncova mellett több új név is olvasható a listán, a többi között az aktivista Marija Andrejeváé, aki az ukrajnai háborús zónába vezényelt tartalékosok hazahívásáért emelte fel a szavát, továbbá Marina Litvinovics emberi jogi aktivistáé, illetve több független, a Kremlt bíráló sajtóorgánumé. Duncova indulását az elnökválasztáson decemberben utasította el a központi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés