Előfizetői tartalom

Európa egyik legjobb vadászgépét vásárolná meg Magyarország - Mit tud az új csúcsfegyver?

A múlt hét során kezdtek el szivárogni az információk arról, hogy Magyarország új vadászrepülőgépek beszerzését tervezi. Bár a honvédség egyelőre nem erősítette meg ezeket az információkat, nagyon úgy tűnik, hogy a kiválasztott gépek az eddig is szolgálatban álló JAS-39 Gripenek legújabb, E jelzésű variánsai lesznek. De miben is tér el ez a variáns az eddig használt C variánstól? Nézzük.

Egyre másra érkeznek a hírek arról, hogy a Magyar Honvédség a jelenleg üzemben tartott 14 darab Jas-39 Gripen C vadászrepülőgépek, illetve a következő két évben leszállításra kerülő négy újabb gép mellé a vadászgépcsalád legmodernebb, E variánsait is be tervezi szerezni, szám szerint 12 darabot. Ezek a fegyverek számos tulajdonságukban különböznek jelentősen a most...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés