Portfolio signature

Óriásit menetel az európai fiatalok körében a szélsőjobboldal, de megjelent egy nagyon furcsa tendencia

Az elmúlt napokban két kutatás is napvilágot látott, amely az európai fiatalok politikai attitűdjeit vizsgálja az EP-választások előtt. Az eredmény: a fiatal szavazók egyre inkább bevándorlásellenesek, ennek megfelelően egyre nagyobb számban szavaznak radikális jobboldali és szélsőjobboldali pártokra. A férfiak és a nők között ugyanakkor jelentős különbségek vannak.

A brit The Guardian az Eurobarometer adatait elemezte, és arra a következtetésre jutott, hogy

az európai fiatalok – az Y és Z generációk – egyre inkább bevándorlásellenesek, egyes európai országokban akár erőteljesebben is, mint az idősebb nemzedékek.

A lap négy generációban vizsgálta meg a migrációellenes attitűdök elterjedtségét: a baby boomerek (1946 és 1964 között születettek), az X generáció (az 1964 és 1980 között születettek), az Y generáció (az 1980 és 1997 születettek), illetve a Z generáció (az 1997 és 2009 között születettek). Ha egész Európát tekintjük, akkor a legidősebbek, a baby boomerek a leginkább bevándorlásellenesek, de egyes országokban a fiatalabb nemzedékek sincsenek érdemben lemaradva mögöttük, vagy akár előzik is őket.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés