Előfizetői tartalom

Olaszország és Görögország cáfolja a migránsbefogadással kapcsolatos híreket

Portfolio
Görögország és Olaszország cáfolta a jelentéseket, miszerint megállapodtak az USA-val latin-amerikai migránsok befogadásáról. Olaszország tárgyal egy kis léptékű migránscsereprogramról, amelyben körülbelül húsz venezuelait fogadna, de több száz ember áttelepítését kizárta. Mindkét ország hangsúlyozza a migrációs nyomás kezelésére tett erőfeszítéseit.

A görög migrációs miniszter, Dimitrisz Kairidisz pénteken cáfolta a jelentést, hangsúlyozva, hogy semmiféle megkeresés vagy megállapodás nem történt az amerikai kormány részéről. Az olasz kormány is hasonló hangnemben reagált, bár egy forrás elismerte, hogy tárgyalások folynak egy nagyon korlátozott méretű migránscsere programról. Ennek keretében néhány líbiai migránst...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés