FONTOS Brüsszelnek egy nagy haditerve van, de azonnal jött rá egy vétó
 
Előfizetői tartalom

Meglépte azt Kína, amitől a fél Nyugat rettegett

MTI
|
Portfolio
A kifejezetten hongkongi ellenzék felszámolására tervezett "nemzetbiztonsági törvényre" hivatkozva börtönbe küld Kína 14 demokráciapárti aktivistát, köztük volt képviselőket a hongkongi törvényhozásból. A törvény bevezetése és a demokrácia gyors felszámolása miatt nyugati országok, élen az Egyesült Államokkal, szankciókat vezettek be Kína és az új hongkongi vezetés ellen. Kína a törvény elfogadásával lényegében felszámolta az "egy ország, két rendszer" berendezkedést is.

Az ellenzék elleni eddigi legnagyobb perben három évvel azután hoztak ítéletet, hogy a rendőrség 2021 januárjában egy hajnali razzia során őrizetbe vett 47 embert, akiket azzal gyanúsítottak, hogy az előző évben részt vettek egy nem hivatalos előválasztáson, ezzel "felforgatásra irányuló összeesküvést" követtek el. A per tavaly februárban kezdődött meg. Az eljárásban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés