Előfizetői tartalom

Megérkezett a frontra a várva-várt szállítmány – Hónapok óta erre ácsingóztak az ukrán katonák

Portfolio
Az orosz csapatok májusban újabb frontot nyitottak, Harkiv megyében is átlépték a határt, és fokozatosan haladtak előre a második legnagyobb ukrán város felé. A nyomulásukhoz hozzájárult, hogy az ukrán alakulatok súlyos ellátási hiányokat szenvedtek. A helyzet megszűnt a Reuters riportja szerint, ezért a jövőben sokkal nehezebb dolga lesz a támadóknak.

Az elmúlt hónapokban a kijevi hadvezetés számtalan fórumon rengeteg alkalommal ismételte el, hogy a legnagyobb hiányosságot egyértelműen a tüzérségi lövedékekből szenvedik az ukránok. Az oroszok hatalmas fölénybe kerültek, az ukrán elnök szerint volt olyan pillanat, amikor 10-szer annyi lőszert tudtak elhasználni egy nap, mint a védők. A helyzet nagyon nehézzé tette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés