Előfizetői tartalom

Újjáéledhet a rozsdaövezet, de a legtöbb új lakos továbbra is egy helyre költözne Amerikában

Portfolio
Az AP beszámolója szerint az Egyesült Államok egykoron virágzó ipari városa, Detroit megfordította a lakosságcsökkenését: 1957 óta először nőtt a lakossága 2023-ban az előző évhez képest. A legnagyobb növekedést maguknak tudó nagyvárosok azonban elsősorban délen, illetve délnyugaton találhatók, azokon a területeken, amelyeket leginkább érinthet a klímaváltozás a jövőben.

Detroit polgármestere szerint a város évek óta erre a napra várt: 1957 óta ugyanis először nem csökkent, hanem mintegy 1800 fővel emelkedett a michigani iparváros népessége. Noha az '50-es években még 1,8 millióan laktak a rozsdaövezet egyik központjában, mára mindössze 630 ezerre becsülhető a detroiti lakosok száma a népszámlálási adatok alapján. A legnagyobb számszerű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés