Előfizetői tartalom

A Kongresszus szembement Bidennel: nem vonnák meg Izraeltől a hadi szállítmányokat

Portfolio
Az Egyesült Államok képviselőháza csütörtökön elfogadott egy törvényjavaslatot, amely arra kötelezné Joe Biden amerikai elnököt, hogy zavartalanul szállítsa a fegyvereket Izraelnek. A főleg republikánusok és néhány demokrata által átvitt tervezet szembemegy Biden döntésével, miszerint elhalasztott egyes Jeruzsálembe tartó légibomba-szállítmányokat. Eközben a Fehér Ház egymilliárd dolláros izraeli katonai csomagról döntött nemrég, a két állam közötti szövetséget aláhúzandó.

A Kongresszus alsóháza nagyrészt pártvonalak mentén fogadta el azt a javaslatot, amely Izrael kitartó katonai támogatására kötelezi Joe Biden demokrata elnököt - írja a Reuters. A javaslatra a republikánusok nagy része mellett 16 demokrata nyomott igent, és három republikánus csatlakozott az azt zömmel elutasító demokratákhoz. A tervezetből nem valószínű, hogy egyhamar...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés