Előfizetői tartalom

Példátlan dolog történt Szlovákiában - Mi lesz most az országgal, miután megpróbálták megölni Robert Ficót?

Szerda délután azonnal bejárta a világsajtót a hír, hogy Robert Fico szlovák miniszterelnököt meglőtték a handlovái (Nyitrabánya) kihelyezett kormányülést követően, amikor a helyi kultúrház előtt várakozókhoz sétált. A kormányfő állapota a cikk írásának pillanatában is súlyos, ez pedig egyre több találgatásra és elemzésre ad okot. A legfontosabb kérdés, hogy mégis hogyan jutott addig egy európai uniós tagállam, hogy merényletet kíséreljenek meg a regnáló miniszterelnök ellen. Elemzésünkben a szlovákiai politikai múlttal, jelennel és jövővel egyaránt foglalkozunk, valamint górcső alá vesszük a merényletben hibázókat is.

Kezdjük magával a merénylettel, és az ott látható eseményekkel, amelyről több videó is elérhető a világhálón, ám ezeket az erőszakos tartalmuk miatt itt nem tesszük közzé. Az felvételeken az látható, hogy Robert Fico a testőrei gyűrűjében egy téren felállított kordonhoz sétál, amikor hirtelen lövések dördülnek, összesen ötször. A kormányfő azonnal összeesik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés