Előfizetői tartalom

ISW: már jól látszik, mit is akarnak elérni az oroszok a harkivi offenzívával

Portfolio
Az Institute for the Study of War (ISW) amerikai védelmi elemzőintézet hétfői jelentésében részletesen ismertette a Harkiv megyében zajló orosz offenzíva történéseit. Az ISW szerint az orosz erők taktikailag jelentős eredményeket értek el Harkiv városától északra és északkeletre. Az elsődleges célnak ugyanakkor most nem az tűnik, hogy mélyebben hatoljanak be Harkiv megyébe, hanem hogy gyorsan „pufferzónát” hozzanak létre az orosz–ukrán határnál.

Az ISW által közzétett térképen jól látszik az offenzíva jelenlegi állása. A sárgával jelölt részek a valószínű orosz területszerzéseket mutatják, a pirossal jelölt részek azok, ahol jelenleg is küzdelmek zajlanak, de még nem állnak orosz ellenőrzés alatt. A körök azokat a területeket jelzik, ahol heves harcok voltak az elmúlt 24 órában. NEW: Russian forces continued...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés